Datum: 06-10-2022 - 16:03
08
sep
'22
Laatste nieuws Tonknuppelen: let op nieuwe locatie, record aantal deelnemers, catering aanwezig, regels.
Geschreven door Oranjevereniging / BON
Foto's Redactie BON

Laatste nieuws Tonknuppelen: let op nieuwe locatie, record aantal deelnemers, catering aanwezig, regels.

Tonknuppelen tijdens de Oranjefeesten in ons Noordwijkerhout, dat is een traditie en die traditie moeten we natuurlijk in stand houden. Want zonder Tonknuppelen is het Oranjefeest met de kermis niet compleet. Zoals we allemaal weten kan de Oranjevereniging vanwege de bouwactiviteiten op het voormalige Bavoterrein (Landgoed in den Houte) dit evenement daar niet meer organiseren. Daarom is men...

bij de OV echt ongelofelijk blij met medewerking van Warmerdam Beregening, een nieuw terrein heeft kunnen vinden. Deze nieuwe locatie is gelegen aan de Pilarenlaan (zie foto) en heeft voldoende ruimte om alle enthousiaste deelnemers na twee jaar weer welkom te heten.

En dat blijkt nodig te zijn ook, want er heeft een record aantal deelnemers (rond de 800 en normaal 500/600) zich ingeschreven. De Oranjevereniging heeft gelijk maatregelen getroffen en heeft het aantal banen uitgebreid met een paar extra. 

Naast de nieuwe locatie is, zoals iedereen ondertussen al weet, ook de dag verandert en voor de dames ook het tijdstip. Op vrijdagochtend 9 september om 09.00 uur gaan de eerste knuppels de lucht in. 

Zoals altijd is er catering aanwezig waar u tegen betaling een drankje en een hapje kunt krijgen. (zie foto's met wat er verkrijgbaar is) De EHBO is geregeld en is er een voortreffelijke sfeer zodat ook deze dag van de Oranjefeesten in Noordwijkerhout weer een historische dag gaat worden.

In verband met gemeentelijke verordeningen is het net als in andere jaren niet toegestaan om zonder vergunning drank te verkopen tijdens het evenement. Er zal door de gemeente gecontroleerd en gehandhaafd worden.

Tevens is het absoluut verboden om drank in glazen flessen mee te nemen op het evenemententerrein. Wij verzoeken iedereen dit, uit respect voor de eigenaren van het terrein en voor ons evenement, na te leven alleen dan kunnen we ook in de toekomst blijven tonknuppelen.

Foto BON en foto's PR.