Datum: 31-03-2023 - 18:08
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

08
sep
'22
Gemeente Noordwijk in overleg met groep 8 Regenboogschool, de winnaar beste plan Kinderraad.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Gemeente Noordwijk in overleg met groep 8 Regenboogschool, de winnaar beste plan Kinderraad.

Welke speeltoestellen vinden oudere kinderen leuk en waar moeten ze komen? Daarover overlegden leerlingen van groep 8 van de basisschool De Regenboog op 7 september met de gemeente Noordwijk. Het plan van De Regenboog voor een speelplek voor oudere kinderen was namelijk in juni tijdens de vergadering van de Kinderraad gekozen als beste voorstel. Dit winnende plan zal door de gemeente Noordwijk worden uitgevoerd....

De gemeente heeft daarvoor 3.000 euro ter beschikking gesteld.

De gemeente, de kinderen en hun docent overlegden woensdag over wat er moet gebeuren om het plan te realiseren. Het ging nu over de vragen welke speeltoestellen juist oudere kinderen leuk vinden en waar de speelplek zou moeten komen. De veiligheid van de speelplek en de kosten kwamen ook aan de orde.

Ideeën waren er genoeg. Zoals een klimboom, hangmatten, een voetbalveldje, een huttenplek of een trampoline. Liefst ergens centraal in Noordwijkerhout, op een plek waar al veel kinderen komen.

De volgende stap is dat de gemeente Noordwijk het plan met de suggesties van de kinderen verder gaat uitwerken. In november overleggen de leerlingen en de gemeente weer, zodat de speelplek er zo snel mogelijk kan komen.

Foto's Kinderraad juni 2022 BON.