Datum: 25-09-2022 - 01:08
8 aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

06
sep
'22
Product van de Maand Wereldwinkel: Vang de zon met sun catchers uit Indonesië.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Product van de Maand Wereldwinkel: Vang de zon met sun-catchers uit Indonesië.

Raamhangers vangen zonnestralen en toveren de mooiste kleuren in huis. Daarom worden ze ook wel sun-catchers genoemd. Ze zijn al lang een geliefd onderdeel van het fairtrade assortiment van de Wereldwinkel. In de maand september staan de raamhangers zelf in het zonnetje. Er is aandacht voor het productieproces en er is deze maand in de Wereldwinkel een korting van 20%...

De producten worden met veel passie en liefde gemaakt door kleinschalige familiebedrijfjes op Bali, Indonesië. Doordat deze bedrijfjes erg afgelegen liggen, is het lastig om te groeien. Door samen te werken krijgen ze wel een kans.

Samen kunnen ze aan meer mensen werkgelegenheid bieden en bouwen aan een betere toekomst. De producenten zijn WFTO-gecertificeerd, dit betekent dat het productieproces en de werkomstandigheden voldoen aan de eisen die de World Fair Trade Organisation stelt.

De mobiles worden gemaakt van resin, dit is een soort hars. Als eerste wordt de buitenkant van de mobiel gevormd. Dit doen ze door ijzerdraad te buigen in de verschillende vormen, zoals dieren, vogels, harten en sterren.

De draden worden gesoldeerd en op een tafel met plastic gelegd. Vervolgens wordt de ruimte tussen de ijzerdraden opgevuld met warme vloeibare resin in verschillende kleuren. Nadat dit droog is, wordt er een laatste laklaag op gespoten.

De Wereldwinkel is gevestigd aan Dorpsstraat 44 te Noordwijkerhout en is geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie over het assortiment https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Foto PR.