03
sep
'22
Veel informatie en optredens bij Cultuurmarkten in Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Veel informatie en optredens bij Cultuurmarkten in Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's)

Na een succesvolle eerste Noordwijkse Cultuurmarkt in Noordwijk-Binnen, was het op zaterdag 3 september de beurt aan de Cultuurmarkten in De Zilk en Noordwijkerhout. Culturele verenigingen kregen in de morgen in De Zilk en op zaterdagmiddag in Noordwijkerhout, de gelegenheid om zich te presenteren ter promotie bij de start van het nieuwe cultuurseizoen. In de Duinpan trad Popkoor Zilt op en was er een...

boeiende lezing van NoVaTo en konden bezoekers zich laten informeren bij de stands van Genootschap Oud De Zilck en Drumfanfare Altesa.

Zaterdagmiddag was er de Cultuurmarkt in Noordwijkerhout bij de Witte Kerk, de opening werd gedaan door wethouder Roberto ter Hark en hij prees o.a. het Noordwijkse Cultuurblad 'Spotlight' aan die alle inwoners van de gemeente Noordwijk de komende tijd gratis in de bus krijgen.

Veel mensen kwamen mede door het mooi weer kijken, luisteren en genieten van zang, dans, toneel en muziekoptredens. Op de informatiemarkt met activiteiten waren leuke prijzen te winnen, voor kinderen was er ook een kleurwedstrijd en konden ze zich laten schminken. 

Op de informatiemarkt in Noordwijkerhout konden bezoekers zich laten informeren over de activiteiten van:
Koor Elan, Muziekvereniging De Harpe Davids, Shantykoor ’t Bollenhart, Toneelvereniging ODI, De Oude Dorpskern, Muziekvereniging St. Jeanne D’Arc, Drumfanfare Altesa, Museum Noordwijk, Streekmuseum Veldzicht, Atlantikwall Museum, Noordwijkerhout Van Toen, Jeugdtheatergroep Tikkie, Waterspeeltuin De Speelakker, Vrienden van de Witte Kerk, The Seaside Singers en De Makers Theater.

Op het grote podium voor de Witte Kerk waren er optredens van zangeres Ruby van Urk, Toneelvereniging ODI, Koor Elan, Shantykoor 't Bollenhart en dansers van DC Dance. (zie foto's)

Om 17.00 uur kwam er een einde aan een geslaagde Cultuurmarkt met een mooie opkomst van bezoekers. De organisatie hoopt dat de gemeente Noordwijk ook volgend jaar weer enthousiast is voor een Cultuurmarkt in alle kernen.

Foto's Noordwijkerhout BON.