Datum: 28-11-2022 - 15:09

01
sep
'22
Laatste dag van een zonnige Feestweek in De Zilk. (foto's tonknuppelen)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Laatste dag van een zonnige Feestweek in De Zilk. (foto's tonknuppelen)

Afgelopen zaterdagochtend startte de Zilker Feestweek volgens traditie met de motortoertocht en het tennistoernooi voor de jeugd en in de middag voor de volwassen Zilkers. Op de 2e dag (zondag) stonden er twee activiteiten, de viswedstrijden en de autopuzzelrit, op het programma. Op de maandag dag 3 konden de Zilkers zich in de ochtend vermaken met Jeu de Boules en in de avond was er bingospelen en klaverjassen....

Dag 4 de dinsdag stond in het teken van de opening van de kermis voor de jeugd van basisschool De Egelantier. In de Duinpan vond de 55+ middag plaats met een gezellig programma en een hapje en een drankje (Klik hier voor de foto's). Op de dinsdagavond was er op het kermisterrein een optreden van Drumfanfare Altesa (zie foto's in fotogalerij) en gevolgd door de populaire pubquiz in de Duinpan.

Dag 5 met op een opnieuw zonnige (woens)dag waren er op het schoolplein van de Egelantier de Kinderspelen. Vanaf 15.00 uur was het goed toeven op het kermisterrein naast de Duinpan. Daar stonden weer heel wat (oud) Zilkers met de voeten in het speciaal opgeworpen zand, om gezellig mee te doen aan de Jeu de Boules wedstrijden. Klik hier voor de foto's.

Vandaag donderdag 1 september is helaas alweer de laatste dag van een zonnig verlopen Feestweek in De Zilk. De Feestcommissie De Zilk had ook dit jaar weer voor een goed georganiseerd en leuk programma gezorgd.

Op deze laatste dag vond in de ochtend het Tonknuppelen plaats. BON was daarbij aanwezig en zag dat Monique van Maris bij de dames en Aad van Maris bij de heren, de eerste van meerdere tonnen aan flarden gooiden en dat leverden voor hun een leuk gewonnen geldbedrag op.

In middag vond bij het kermisterrein nog de Fair-play en het ringsteken op de fiets plaats. Vanavond volgt als afsluiting nog een groots vuurwerk en daarmee komt de geslaagde Feestweek voor dit jaar weer ten einde. Later volgen nog alle uitslagen van de verschillende Feestweek-wedstrijden.

Foto's tonknuppelen BON.