Datum: 28-11-2022 - 16:12

31
aug
'22
Feestweek De Zilk: Kinderspelen, Straattekenwedstrijd en Jeu de Boules. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Feestweek De Zilk: Kinderspelen, Straattekenwedstrijd en Jeu de Boules. (foto's)

Afgelopen zaterdagochtend startte de Zilker Feestweek volgens traditie met de motortoertocht en het tennistoernooi voor de jeugd en in de middag voor de volwassen Zilkers. Op de 2e dag (zondag) stonden er twee activiteiten, de viswedstrijden en de autopuzzelrit, op het programma. Op de maandag dag 3 konden de Zilkers zich in de ochtend vermaken met Jeu de Boules en in de avond was er bingospelen en klaverjassen....

Dag 4 de dinsdag stond in het teken van de opening van de kermis voor de jeugd van basisschool De Egelantier. In de Duinpan vond de 55+ middag plaats met een gezellig programma en een hapje en een drankje (Klik hier voor de foto's). Op de dinsdagavond was er op het kermisterrein een optreden van Drumfanfare Altesa (zie foto's in fotogalerij) en gevolgd door de populaire pubquiz in de Duinpan.

Dag 5 met op een opnieuw zonnige (woens)dag waren er op het schoolplein van de Egelantier de Kinderspelen. Een flink aantal spelletjes voor de verschillende leeftijden en deze werden door de kinderen fanatiek gespeeld. (zie foto's) In het begin van de middag konden kinderen zich creatief uitleven bij de straattekenwedstrijd.

Vanaf 15.00 uur was het goed toeven op het kermisterrein naast de Duinpan. Daar stonden weer heel wat (oud) Zilkers met de voeten in het speciaal opgeworpen zand, om gezellig mee te doen aan de Jeu de Boules wedstrijden.

Onder genot van een heerlijke schijnend zonnetje, lekkere muziek, een drankje en hapje, konden de deelnemers naast de sportieve ambities, met bekende en iets minder bekende dorpsgenoten lekker keuvelen.

Ondertussen konden de kinderen zich vermaken met de attracties op hetzelfde kermisterrein. Op woensdagavond tegen de klok van 22.00 uur zullen de prijswinnaars van de Jeu de Boules bekend worden gemaakt. Morgen donderdag is helaas alweer de laatste dag van de Zilkse Feestweek.

Foto's Kinderspelen, Straattekenen en Jeu de Boules > BON en foto's Altesa dinsdagavond > Theo van Gijlswijk.