Datum: 29-03-2023 - 11:22
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

30
aug
'22
GGZ Rivierduinen gratis cursus voor familie en naasten van mensen met psychische problemen.
Geschreven door GGZ Rivierduinen
Foto's Redactie BON

GGZ Rivierduinen: Cursus omgaan met autisme.

In oktober start een cursus voor ouders van een volwassen kind (vanaf 16-18 jaar) met autisme. De overgang van kind naar volwassenheid brengt vragen met zich mee: kan mijn kind de verantwoordelijkheden wel aan? De belasting bij jou als ouder kan ook hoog zijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat? Het doel van deze cursus is het verminderen van de belasting van de ouders en meer te leren over autisme...

In de cursus leer je meer over autisme, je krijgt informatie over informatieverwerking en de invloed van communicatie en gedrag en je leert over eigen manieren van communiceren. Daarnaast is er aandacht voor jou: hoe zorg je voor jezelf, ga je om met schuldgevoel, acceptatie en grenzen stellen, hoe organiseer je steun in de omgeving en communiceer je over het autisme van je kind?

Aanmelden
De cursus start donderdag 6 oktober. Er zijn 8 bijeenkomsten, van 15.30 tot 17.00 uur. De groep is er voor volwassenen uit de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Zoeterwoude, Voorschoten, Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en wordt gehouden in Leiden.

Meedoen is gratis. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website: www.rivierduinen.nl/agenda/omgaan-met-autisme/. Bij vragen kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Andere cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten vind je op www.rivierduinen.nl/preventie