Datum: 21-03-2023 - 22:40
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

28
aug
'22
Voorstellen van de volgende drie kandidaten voor tweede editie van Maestro.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Voorstellen van de volgende drie kandidaten voor tweede editie van Maestro.

Komend seizoen gaat Muziekvereniging De Harpe Davids uit Noordwijkerhout, na een succesvolle eerste editie in 2019, op zoek naar de nieuwe Maestro van de gemeente Noordwijk. Maar liefst negen kandidaten, drie uit elk dorp (Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk) van de gemeente, dingen mee naar de hoofdprijs. Vandaag stellen we als organisatie (na de eerste) de volgende drie kandidaten met veel plezier aan u voor....

Philip Akerboom woont in De Zilk, waar hij is geboren en opgroeide een gezin met twee broers en twee zussen. Hij was vrijwilliger in de plaatselijke speeltuin de Duinrand en verleent daar nog hand- en spandiensten. Verder was hij jarenlang wagenbouwer bij de Duinknijnen en ook lid van de Raad van 11. Hij schopte het tot  prins Mechanicus, en vormde samen met zijn Prinses Privilege het prinsenpaar.

Nu is hij lid van de senaat. Hij en zijn vrouw hebben twee fantastische kinderen: zoon Quint en dochter Joy. Beiden hebben volop meegedaan in het carnavalsgedruis, alle twee bij de Geinknijnen, Joy later als dansmarieke en Quint bij de stropers. Zijn vrouw Petula, met wie hij onderhand alweer 32 jaar gelukkig getrouwd is, heeft hen hier altijd in bijgestaan, en doet dat nog. Philip is werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij de familie Duineveld, waar hij het goed naar zijn zin heeft.

Zijn hobby’s zijn vrijwilligerswerk en sleutelen aan auto’s. Toen hij gevraagd werd mee te doen aan Maestro ’22-’23, kon hij alleen maar ja zeggen: hij ziet het als een uitdaging. Van een van de andere oud-prinsen had hij al gehoord hoe leuk deelname is. Wel verwacht hij dat het niet mee zal vallen. Vanwege zijn geringe muzikaliteit schat hij zijn kansen niet hoog in. Maar je weet nooit natuurlijk, dus gaat hij ervoor!

Louky Crama is geboren en getogen in Noordwijk. Al kwamen haar ouders hier niet vandaan, toch voelt ze zich een echte Noordwijker. Van huis uit kreeg ze mee dat niemand een eiland is. Je moet je altijd inzetten voor de ander en voor de gemeenschap. Omdat haar vader op allerlei gebied betrokken was (onderwijs, sport, cultuur, toerisme) heeft ze haar passie vooalles wat er speelt in het dorp met de paplepel meegekregen.

Ze is inmiddels gepensioneerd, nadat ze 41 jaar voor de klas heeft gestaan. Ze ging elke dag huppelend naar school. Nu vraagt ze zich af hoe ze ooit nog tijd had om te werken. Op dit moment is ze, naast al haar hobby’s, ook Babs: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Omdat het haar in contact brengt met allerlei mensen vindt ze het ongemeen boeiend.

Ze is daarnaast voorzitter van het Thuishuis project Noordwijk, maakt deel uit van een ombudsteam, geeft taallessen aan buitenlanders en heeft een radioprogramma bij BO, ‘Een uurtje cabaret’. Dat doet ze al meer dan 30 jaar. Ook zat ze in het bestuur van De Muze, het voormalige Bollenbad en Groot Hoogwaak. Twee periodes, totaal 8 jaar lang, was ze gemeenteraadslid in Noordwijk.

Deelname aan Maestro ziet ze als een eervolle uitdaging. Ondanks een absoluut niet-muzikale achtergrond is ze benieuwd wat er diep in haar verborgen zit. De geweldige sfeer bij de eerste kennismaking en het enthousiasme waarmee Harpe Davids  dit project heeft opgepakt spreken haar enorm aan. Ze gaat  er 100% voor: meedoen is belangrijker dan eventueel winnen.

Dat de leden van de Maestrogroep is samengesteld uit de 3 dorpskernen is bijzonder. Niet ieder voor zich, maar samen kan er reclame gemaakt worden voor de gemeente, voor het verenigingsleven en voor de bijzondere Muziekvereniging de Harpe Davids.

De derde kandidaat die we aan u willen voorstellen heet Linda Versteege. Zij is 43 jaar oud en komt uit de kern Noordwijk. Haar beste eigenschappen zijn openheid, eerlijkheid en spontaniteit – al past zo’n tekst beter op Tinder dan in de voostellingsronde van het Maestro-project. Ze is volop actief voor haar eigen onderneming: een bedrijf dat woningontruimingen verzorgt, bijvoorbeeld als mensen zijn overleden of zijn verhuisd naar een zorginstelling.

Ook heeft ze een tweedehands winkel in de Kerkstraat in Noordwijk. Ze luistert graag naar muziek en bezoekt regelmatig her en der concerten. Daarnaast vindt ze het heerlijk om op stap te gaan met vriendinnen. En tegen lekker uitgebreid eten zegt ze altijd JA! Ze was verrast door de uitnodiging deel te nemen aan Maestro. Over haar kansen om ver te komen laat ze zich niet uit; dat kan achteraf nog altijd.

Maar ze heeft niet geaarzeld om toch me te doen. Soms moet een mens dingen doen die buiten zijn of haar comfortzone liggen, en daar is dit er zéker 1 van! Op de vraag wat ze van maestro 2022-2023 verwacht, antwoordt ze: ‘Vooral heel veel plezier maken’. Samen een keer iets anders doen dan je normaal doet. Ze zal zich ervoor inzetten om samen met gelijkgestemden er iets leuks van te maken.

Aan een vergelijking met de andere deelnemers waagt ze zich niet. Dat laat ze maar over aan de jury en aan het publiek. Want uiteraard wordt het er alleen maar leuker op wanneer er veel mensen komen kijken en luisteren!

Foto's Lilian Fotografie.com.