Datum: 06-06-2023 - 08:07
26
aug
'22
Opening Noordelijke Randweg Voorhout en update fietsbrug Leidsevaart.
Geschreven door Gemeente Teylingen
Foto's Redactie BON

Opening Noordelijke Randweg Voorhout en update fietsbrug Leidsevaart.

Op 27 augustus vindt de feestelijke opening plaats van de Noordelijke Randweg Voorhout. Iedereen mag de nieuwe weg bekijken en uitproberen! De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout. Voordat de weg zondag 28 augustus opengaat voor het autoverkeer, nodigen we iedereen uit om de weg op zaterdag 27 augustus te komen bekijken tijdens de feestelijke opening...

Op zaterdag 27 augustus kunnen fietsers en wandelaars de Noordelijke Randweg Voorhout van dichtbij bekijken. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 van harte welkom. Een oproep aan de kinderen uit de buurt: neem je step, skeelers of skates mee, zodat je daarmee de nieuwe randweg kan uitproberen!

Kom op de fiets of lopend naar de weg
De nieuwe weg is alleen bereikbaar vanaf de kant van de wijk Hooghkamer, via de Bollendreef. Vanaf de laatste rotonde aan de kant van Hooghkamer (aansluiting Keizerskroon) kunnen wandelaars en fietsers het terrein op.

De locatie is niet toegankelijk voor autoverkeer. Ook is in de omgeving nauwelijks parkeergelegenheid. We vragen je daarom om wandelend of op de fiets naar de opening te komen.

Opening voor autoverkeer
Vanaf zondag 28 augustus 00.00 uur gaat de Noordelijke Randweg open voor het verkeer. Vanaf dat moment kan autoverkeer gebruik maken van de weg en langzaam verkeer van het naastgelegen fietspad.

Update fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart/Leidsevaart (Noordwijkerhout/Noordwijk)
Onderdeel van het totale project zijn ook nog de bouw van een fietsbrug over de Haarlemmertrekvaart/Leidsevaart (Noordwijkerhout/Noordwijk) en het doortrekken van het fietspad vanaf de Spoorlaan (nu doodlopend) naar het nieuwe fietspad langs de randweg. Deze onderdelen zitten niet in de huidige werkzaamheden van Heijmans.

Deze twee onderdelen bereiden we nu voor. De planning is dat we na de zomer van 2022 de aanbesteding hiervan opstarten zodat uitvoering eind 2022/begin 2023 kan starten.

Zie de meest recente (6-5-2022) dronevideo voor een overzicht, Richard Hijdra Imaging.

Foto PR.