Datum: 02-10-2023 - 07:37
25
aug
'22
Proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout iets verlengd.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout iets verlengd.

De proef met een verkeersvrij centrum van Noordwijkerhout wordt iets verlengd. Een praktische keuze van lokale ondernemers, diverse inwoners en de gemeente. In juli en augustus is het centrum van Noordwijkerhout bij wijze van proef verkeersvrij gemaakt. Het werd één groot veilig voetgangersgebied. Om praktische redenen wordt de proef nu iets verlengd. De looptijd is niet meer tot donderdag 1 september maar tot zaterdag 10 september...

De hekken blijven nog even staan. De afspraken gelden nog even in het gebied rond de schitterende Witte Kerk.

De dagen die er direct op volgen
Omdat de proef pas op 4 juli startte is het redelijk om er in ieder geval tot 4 september mee door te gaan. Stoppen op donderdag 1 september echter is niet logisch als je kijkt naar wat er allemaal is georganiseerd in de dagen die volgen.

De redenering
Eerst volgt het weekend. Maandag 5 september wordt ook meegenomen. Dan is namelijk de weekmarkt. De hekken hoeven dan niet weggehaald te worden en weer opnieuw geplaatst voor de weekmarkt. En vanaf dinsdag 6 september tot en met vrijdag 9 september is het logisch om de hekken te laten staan vanwege de feestdrukte in het dorp.

Enquête voorbereiden
Bij de voorbereidingen op de proef hebben de organisatoren afgesproken om de proef te evalueren om te kijken en te bepalen wat de proef heeft opgeleverd. Hoe het is bevallen. Voor deze evaluatie zetten de organisatoren Samen Noordwijk in. De start van de enquête is op vrijdag 16 september gepland.

Samen Noordwijk
Samen Noordwijk is het participatieplatform voor inwonersparticipatie. Het gaat om initiatieven van de gemeente maar ook om initiatieven van inwoners waarover je je kunt meedenken en mee doen. Ga snel naar Samen Noordwijk en meld je aan. Dat kan hier.

Verder lezen
Meer weten over de proef? Lees ons eerdere bericht: ‘Proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout’. 

Heeft u vragen, goede ideeën of wilt u meedenken over de vragenlijst? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Check het verkeersbesluit voor de regels en details: ‘Verkeersluw centrumgebied Noordwijkerhout’.

Lees ook de brief die de gemeente heeft verspreid onder ondernemers en mensen die direct met de proef te maken krijgen. 

Foto BON.