Datum: 06-06-2023 - 08:21
21
aug
'22
Negen BN-ers bij de tweede editie van Maestro in Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Voorstellen van eerste drie kandidaten voor tweede editie van Maestro.

Komend seizoen gaat Muziekvereniging De Harpe Davids uit Noordwijkerhout, na een succesvolle eerste editie in 2019, op zoek naar de nieuwe Maestro van de gemeente Noordwijk. Maar liefst negen kandidaten, drie uit elk dorp (Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk) van de gemeente, dingen mee naar de hoofdprijs. Vandaag stellen we als organisatie de eerste drie kandidaten met veel plezier aan u voor....

Els Houwaart-Geerlings is bij velen nog bekend van Restaurant Zegers, waar zij en haar man Arjan 22 jaar de scepter hebben gezwaaid. Els is 58 jaar, geboren en getogen in Noordwijkerhout. Zij en Arjan hebben 2 kinderen, 2 schoonkinderen en sinds kort een hele lieve kleinzoon. Ze is al weer vele jaren werkzaam bij het Teylingen college Leeuwenhorst als docent economie en decaan.

Haar hobby is wijn: ze vindt het een uitdaging om de juiste wijn te combineren bij de heerlijke gerechten die mijn man creëert. Omdat ze het verenigingsleven van harte steunt doet ze mee aan Maestro: een hele eer vindt ze het daarvoor te zijn gevraagd.

Ze heeft geen muzikale achtergrond en is ben benieuwd hoever ze komt. Ze hoopt in de workshop van Sjaak Verloop ervaring op te doen. De eerste kennismaking met het orkest was veelbelovend. Ze heeft er in ieder geval veel zin in.

Toon van Tol komt uit De Zilk en zal met veel trots en plezier zijn beste beentje gaan voorzetten tussen het mooie gezelschap dat de organisatie bijeen heeft gebracht. Plezier en verbinding door muziek staan daarbij voorop. Hij is werkzaam als docent op de Hogeschool Leiden, heeft een eigen bureau voor commercieel strategisch advies en is raadslid voor de lokale partij PUUR.

Geen saai leven dus, en een bomvolle agenda. Daarom is het voor hem belangrijk ook buiten bezig te zijn: fietsen, wandelen, golfen. Muziek heeft altijd wel een rol gespeeld in zijn leven. Als jongeman zong hij in kerkkoren. Bij de fanfare in Lisse speelde hij trompet.

Later leerde hij leren keyboard spelen. Een oude gitaar staat al een dik half jaar in de hoek te wachten op een plekje in de agenda. Nu komen eerst de Maestro-sessies, waar hij erg veel zin in heeft!

Jan Aartman, getrouwd met Lilian en vader van Bas en Jill, is een geboren en getogen Noordwijkerhouter. Hij woont daar nog steeds met veel plezier. Hij groeide op boven de Spar supermarkt van zijn ouders aan de Kerkstraat. Van beroep is hij categorie manager (inkoper) bij HBX deco, een importeur van natuurlijke Decoratiematerialen, tegenwoordig gevestigd in Noordwijk.

Zijn hobby’s zijn hardlopen, vakantie en vooral carnaval. Van dat laatste zullen veel mensen hem kennen, vooral in zijn hoedanigheid van President of Presentator. Daarnaast treedt hij op als presentator bij diverse evenementen zoals bijvoorbeeld het Shantykoorfestival.

Toen hij gevraagd werd mee te doen aan Maestro en heeft hij direct ja gezegd. Het is een beetje buiten zijn comfort-zone, maar dat is nou net de uitdaging. Hij schat zijn kansen voor het gemak meteen maar hoog in, omdat hij nog geen idee heeft van het niveau van de andere deelnemers is.

Hij zal in ieder geval zijn uiterste best doen om zover mogelijk te komen. Daarnaast wenst hij de andere deelnemers heel veel succes maar vooral: veel plezier.

Foto's PR.