Datum: 28-11-2022 - 16:59

21
aug
'22
Het 18e Shantykoorfestival met de nieuwe naam het 'Willem Geerlings Festival' een groot succes. (foto's + filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Het 18e Shantykoorfestival met de nieuwe naam het 'Willem Geerlings Festival' een groot succes. (foto's + filmpje)

We mogen deze zomer in Nederland helemaal niet klagen over het weer, we hebben al een heel flink aantal dagen de zon zien schijnen. Ook op zaterdag 20 augustus, bij het 18e Shantykoorfestival van ons eigen Shantykoor 't Bollenhart, scheen de zon weer volop in Noordwijkerhout. De openingswoorden van het festival waren voor Bollenhart-voorzitter Jaap Beunder en voor...

wethouder Roberto ter Hark van de gemeente Noordwijk. De wethouder gaf aan dat de organisatie had besloten om hun Shantykoorfestival voortaan het 'Willem Geerlings Festival' te noemen. Dit als eerbetoon aan Willem, de motor van dit festival, aan wie de organisatie veel te danken heeft en helaas in februari 2020 zo plotseling overleed.

Zijn twee dochters Esther en Simone kregen de speciale eer om het promotiedoek met de nieuwe naam het 'Willem Geerlings Festival' te onthullen en daarmee kon het eerste festival met Willem zijn naam van start gaan.

Maar liefst acht shantykoren brachten op vier podia afwisselend hun, voor veel mensen, bekende liederen ten gehore. Het hoofdpodium stond bij de Witte Kerk en daar was de opening en onthulling. Hier werd ook aan het eind van de middag het eerste 'Willem Geerlings Festival', gezamenlijk zingend afgesloten met o.a. 'You never walk alone' speciaal voor Willem en zijn twee dochters (zie filmpje).

De andere drie podia stonden op het Marktplein, in de Dorpsstraat voor Het Uitvaarthuys en bij Café Van der Geest in de Zeestraat. Het festival trok zoals gewoonlijk heel veel publiek en het was ook uitermate goed toeven op de terrassen in Noordwijkerhout met gezellige meezingmuziek en natuurlijk het mooie weer.

Gastheer Shantykoor ’t Bollenhart mocht naast Shantykoor De Zilk ook De Ringvaartzangers uit Weteringbrug, Het Roer Om uit Barneveld, IJgenweiss uit Berkel en Rodenrijs, Bravour uit Woerden, de Zingende Zalmvissers uit Ammerstol en De Hoeksche Waard uit Oud-Beijerland begroeten. 

Foto's BON.