Datum: 02-10-2023 - 11:10
18
aug
'22
SchuldHulpMaatje Noordwijk(erhout) en De Zilk zoekt dringend nieuwe maatjes.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

SchuldHulpMaatje Noordwijk(erhout) en De Zilk zoekt dringend nieuwe maatjes.

Door het vertrek van enkele vrijwilligers en de verwachte toename in hulpvragen, heeft SchuldHulpMaatje Noordwijk dringend behoefte aan nieuwe maatjes. Een SchuldHulpMaatje helpt iemand die problemen heeft met zijn financiën. Dit kan gaan over het ordenen van de financiële administratie tot het helpen bij grote schulden. Een SchuldHulpMaatje is een officieel getrainde persoon die naast de hulpvrager staat...

Een maatje die je helpt, luistert en adviseert, maar niets van de hulpvrager overneemt. De hulpvrager blijft te allen tijden zelf ‘aan het roer’. Mensen die zich beschikbaar stellen als SchuldHulpMaatje gaan pas aan de slag na een driedaagse 'SchuldHulpMaatjetraining' en een Verklaring omtrent het gedrag.

Ook volgt een maatje doorlopend een digitaal bijscholingsprogramma, zodat er een goede ondersteuning kan worden gegeven. Drie ervaren coördinatoren begeleiden de maatjes. Door het jaar heen worden er avonden georganiseerd om onderling ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

Meer informatie over het zijn van een SchuldHulpMaatje kan je lezen op http://www.schuldhulpmaatje.nl. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich melden via de website www.schuldhulpmaatjenoordwijk.nl of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.