Datum: 02-10-2022 - 09:43
16
aug
'22
Burgemeester Wendy Verkleij te gast bij viering Indiase Onafhankelijkheidsdag in De Duinpan. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Burgemeester Wendy Verkleij te gast bij viering Indiase Onafhankelijkheidsdag in De Duinpan. (foto's)

Burgemeester Wendy Verkleij heeft op maandagavond in de Duinpan van De Zilk, een speech gehouden tijdens een bijeenkomst van NIA(Netherlands-India Association) in verband met de Indiase Onafhankelijkheidsdag op 15 augustus. De NIA is de eerste, en nu al meer dan 70 jaar, een Indiaas-Nederlandse vriendschapsorganisatie. Doelstellingen zijn ondermeer het bevorderen...

van wederzijds begrip tussen de mensen van beide landen. De Indiase onafhankelijkheid was een grote mijlpaal in de ontwikkeling van universele waarden en democratie. In 2018 vierde de NIA (Netherlands-India Association) de Onafhankelijkheidsdag ook al in de gemeente Noordwijk en destijds in de Muze van Noordwijk aan Zee.

In haar speech gaf de burgemeester aan dat er al geregeld bijeenkomsten waren met mensen van de Indiase gemeenschap, bij het voormalige restaurant Invintation aan het Oosterduinsemeer in Noordwijkerhout van eigenaar Vinod Sedev, de voorzitter van de NIA. Vinod ontving in 2018 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van oud-burgemeester Gerrit Goedhart van de gemeente Noordwijkerhout.

De burgemeester gaf in haar speech ook aan het een eer te vinden dat ze werd uitgenodigd om de Onafhankelijkheidsdag mee te vieren, dit met alle genodigden in een volle Duinpan waaronder de ambassadeur van India mevrouw Reenat Sandhu.

Naast de diverse speeches bij de start van de viering waren er muzikale optredens van Indiase artiesten. Voor Nederland uit de gemeente Noordwijk was er een speciaal optreden van de dansgarde van Carnavalsvereniging de Kaninefaaten uit Noordwijkerhout.

Foto's BON > Wendy Weijers.