Datum: 02-10-2023 - 06:37
15
aug
'22
Politieagenten vervangen verkeersbrigadiers bij proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Politieagenten vervangen verkeersbrigadiers bij proef verkeersvrij centrum Noordwijkerhout. (foto's+filmpje)

Op de twee markten van maandag en donderdag van de afgelopen week attendeerden twee boomlange verkeersbrigadiers de bezoekers van het centrum van Noordwijkerhout, op een ludieke wijze dat van 12.00 uur tot 23.00 uur het centrum in juli en augustus verkeersvrij is. Vandaag op de markt van maandag en op de toeristenmarkt van aanstaande donderdag, vervangen...

twee politieagenten op een rijdende stoel de twee verkeersbrigadiers. Ook deze politieagenten vragen op een ludieke manier (met een serieuze kwinkslag) aandacht voor de Proef Verkeersvrij Centrum Noordwijkerhout. 

Proef Verkeersvrij Centrum Noordwijkerhout.
Na een grondige voorbereidingstijd is 4 juli de proef met het verkeersvrij maken van het centrum van Noordwijkerhout van start gegaan. In juli en augustus is het centrum één groot veilig voetgangersgebied om te shoppen, een terrasje te pakken of elkaar te ontmoeten. De proef is een initiatief van de Noordwijkse Ondernemersvereniging afdeling Noordwijkerhout Centrum en zal in september geëvalueerd worden.

Het gemeentebestuur van Noordwijk werkt er 100% aan mee. Beide zijn er van overtuigd dat dit soort proeven de moeite waard zijn. Vandaag de dag moeten ondernemers, gemeente en inwoners er een schepje bovenop doen om de centrumgebieden in hun dorpen aantrekkelijk en economisch vitaal te houden. Zie ook eerder nieuwsitem op BON met meer uitleg.

Foto's en filmpje BON.