Datum: 25-09-2023 - 02:07
13
aug
'22
Vier maanden celstraf voor verdachte brandstichting kas Van der Weijdenlaan.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Vier maanden celstraf voor verdachte brandstichting kas Van der Weijdenlaan.

Op 28 april heeft er een korte maar hevige brand gewoed in een kas achter een woning aan de v/d Weijdenlaan in Noordwijkerhout. De brandweer was met een flink aantal eenheden snel ter plaatse om het vuur te blussen. Getuigen zagen kort na het ontstaan van de brand een man wegfietsen en daardoor kon de politie al snel met een signalement voor opsporing komen. Op zondag 1 mei meldde de verdachte zichzelf bij de politie....

het bleek om een 37-jarige man uit Noordwijk te gaan, die al verschillende veroordelingen achter de rug had. De man bekende afgelopen week voor de rechter dat hij verantwoordelijk is voor de brand in de kas. Volgens de Noordwijker was de kas al heel lang niet meer in gebruik en stonden er alleen maar droge planten en struiken en een stapel pallets.

De man verbleef met enige regelmaat in de kas als hij nergens anders een slaapplaats kon vinden. Op de bewuste 28 april viel er een brandende kaars uit zijn handen en vloog de droge beplanting heel snel in brand. De man zei dat hij al aardig wat brandjes had gezien in zijn leven, maar deze ging wel heel erg snel.

Het was ook niet de bedoeling om de boel in brand te steken en gaf in juli bij de rechter aan dat hij spijt had dat hij de brand had veroorzaakt. De officier van justitie eiste toen dat de man als straf twee jaar in een Inrichting voor Stelselmatige Daders opgesloten zou worden.

Deze week deed de rechtbank uitspraak, de rechter vond twee jaar opsluiten teveel en gaf de Noordwijker vier maanden celstraf. De rechter zag, ondanks dat de man al meer veroordelingen achter de rug had, het toch als een losstaand incident. Wat ook meetelde voor de lagere straf, was dat de man zichzelf had gemeld bij de politie.

Bron Leidsch Dagblad.