Datum: 31-03-2023 - 18:12
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

08
aug
'22
Verkeersbrigadiers geven op ludieke wijze aandacht aan verkeersvrij centrum Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Verkeersbrigadiers geven op ludieke wijze aandacht aan verkeersvrij centrum Noordwijkerhout. (foto's)

Na een grondige voorbereidingstijd is 4 juli de proef met het verkeersvrij maken van het centrum van Noordwijkerhout van start gegaan. In juli en augustus is het centrum één groot veilig voetgangersgebied om te shoppen, een terrasje te pakken of elkaar te ontmoeten. De proef is een initiatief van de Noordwijkse Ondernemersvereniging afdeling Noordwijkerhout Centrum. Het gemeentebestuur van Noordwijk...

werkt er 100% aan mee. Beide zijn er van overtuigd dat dit soort proeven de moeite waard zijn. Vandaag de dag moeten ondernemers, gemeente en inwoners er een schepje bovenop doen om de centrumgebieden in hun dorpen aantrekkelijk en economisch vitaal te houden. Zie ook eerder nieuwsitem op BON met meer uitleg.

Maandagmiddag 8 augustus was wethouder Theo Alkemade (met verkeer in zijn portefeuille) en NOV-voorzitter Pieter van der Geest voor de Witte Kerk aanwezig op de Steeg en daar werden twee bijzondere lange verkeersbrigadiers van harte welkom geheten in het centrum van Noordwijkerhout.

De Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging heeft in samenwerking met de gemeente Noordwijk, de twee verkeersbrigadiers gevraagd om op een ludieke manier (met een serieuze kwinkslag) aandacht te vragen voor de Proef Verkeersvrij Centrum Noordwijkerhout

De twee verkeersbrigadiers zijn op de maandagen en donderdagen van deze week en volgende week op de markten aanwezig in het centrum van het dorp, om mensen op een ludieke wijze te attenderen dat van 12.00 uur tot 23.00 uur het centrum in juli en augustus verkeersvrij is.

Gelukkig hoefden de twee praatgrage en humorvolle verkeersbrigadiers op hun eerste middag niet veel op te treden. De twee boomlange heren in de oranjejas met spiegelei en mattenklopper, konden de voorbijgangers bijna altijd complimenteren dat ze met de fiets aan de hand door het dorp liepen.

Foto's BON > de 2 verkeersbrigadiers, wethouder Theo Alkemade en NOV-voorzitter Pieter van der Geest.