Datum: 02-10-2023 - 20:39
31
jul
'22
Verdachte brandstichting kas Van der Weijdenlaan voor de rechter.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Verdachte brandstichting kas Van der Weijdenlaan voor de rechter.

Op 28 april heeft er een korte maar hevige brand gewoed in een kas achter een woning aan de Van der Weijdenlaan in Noordwijkerhout. De brandweer was met een flink aantal eenheden snel ter plaatse om het vuur te blussen. Getuigen zagen kort na het ontstaan van de brand een man wegfietsen en daardoor kon de politie al snel met een signalement voor opsporing komen. Op zondag 1 mei meldde de verdachte zichzelf bij de politie....

het bleek om een 37-jarige man uit Noordwijk te gaan, die al verschillende veroordelingen achter de rug had. De man bekende afgelopen week voor de rechter dat hij verantwoordelijk is voor de brand in de kas. Volgens de Noordwijker was de kas al heel lang niet meer in gebruik en stonden er alleen maar droge planten en struiken en een stapel pallets.

De man verbleef met enige regelmaat in de kas als hij nergens anders een slaapplaats kon vinden. Op de bewuste 28 april viel er een brandende kaars uit zijn handen en vloog de droge beplanting heel snel in brand. De man zei dat hij al aardig wat brandjes had gezien in zijn leven, maar deze ging wel heel erg snel.

Het was ook niet de bedoeling om de boel in brand te steken en gaf bij de rechter aan dat hij spijt had dat hij de brand had veroorzaakt. De officier van justitie wil dat de man twee jaar in een Inrichting voor Stelselmatige Daders wordt opgesloten, hopelijk kan hij dan ook eindelijk eens afkicken van de drugs.

De 37-jarige Noordwijker verwacht daar zelf niet zoveel van, de meeste mensen in zo'n kliniek vallen toch weer terug in hun verslaving. Hij hoopt dat hij onder begeleiding van de stichting Exodus en het Leger des Heils in aanmerking kan komen voor een containerwoning. Met een vaste woonruimte komt het volgens de verdachte vanzelf in orde met hem. De uitspraak volgt over twee weken.

Bron Leidsch Dagblad.