Datum: 09-08-2022 - 12:39
28
jul
'22
Wie biedt Thaise Thansita, Duitse Jolina of Pierre en Emma uit Italië een gezellig thuis in Noordwijkerhout?
Geschreven door Travel Active: High School Holland

Wie biedt Thaise Thansita, Duitse Jolina of Pierre en Emma uit Italië een gezellig thuis in Noordwijkerhout?

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Wordt u gastgezin voor één van deze studenten en biedt u hen een warm thuis?...

In het voortgezet onderwijs in Noordwijkerhout waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt.

Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij u.

Uitwisseling naar Nederland
Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden.

Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het u leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent?

Wie zijn de internationale scholieren?
Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook Thansita uit Thailand, zij wil in Nederland nieuwe vrienden maken, nieuw eten proberen en vooral veel leren. De sportieve Pierre uit Italië zal ook naar Nederland komen. Hij speelt voetbal, vindt skiën leuk en gaat graag wandelen in de bergen.

Maar ook de Duitse Jolina en de Italiaanse Emma zijn nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur en taal. Zo wil Emma bijvoorbeeld graag zeilen tijdens haar uitwisseling en kan Jolina niet wachten om te hockeyen.

Gaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen.

Ervaringen
Menig gastgezin ging u al voor in dit avontuur. Zoals bijvoorbeeld de familie van Rengs, zij waren gastgezin van de Braziliaanse João Pedro. “Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Wij zagen dit als een mooie kans voor de kinderen. Zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren.”

Ook de familie van Berkel had een fantastische ervaring met de Italiaanse Naima. “Het klikte vrijwel meteen, de meiden hebben onderling dezelfde humor! Het was wel wat drukker met een extra dochter erbij.”
Zo vertelde de Amerikaanse Willa over haar ervaring in Nederland bij een gastgezin. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling!”

Foto's PR.