Datum: 13-08-2022 - 01:54
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
29
jul
'22
CJG-Training Mindfulness voor jongeren.
Geschreven door Centrum voor Jeugd en Gezin

CJG bijeenkomsten ‘Piep, zei de muis!' voor kinderen (4 t/m 7 jaar) die spanning en stress ervaren binnen het gezin.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in samenwerking met GGZ Rivierduinen binnenkort de gratis bijeenkomsten ‘Piep, zei de muis!' voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die spanning en stress ervaren binnen het gezin. Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ziek familielid, een scheiding, verlies, verdriet, ruzie of geweld...

Kinderen kunnen hierdoor stil worden en zich moeilijk uiten. Of ze worden juist verdrietig of boos.

‘Piep, zei de muis!' ondersteunt de kinderen bij het omgaan met deze spanningen. Piep de muis, een handpop, vertelt over wat hij meemaakt en vraagt de kinderen om samen met hem hiervoor oplossingen te zoeken.

Op een speelse manier leren kinderen makkelijker met hun eigen emoties en de situatie thuis om te gaan. Het is een club waar de kinderen veel plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben!

‘Piep’, zei de muis bestaat uit 10 bijeenkomsten voor de kinderen en 4 ouderbijeenkomsten en start op woensdag 14 september van 13.30 – 15.00 uur bij Puyckendam, Pilarenlaan 4P 1 in Noordwijkerhout. De bijeenkomsten worden begeleid door medewerkers van GGZ Rivierduinen.

Tijdens ouderbijeenkomsten wordt er verteld wat de kinderen in de groep doen en waarom. En er worden andere zaken besproken waar ouders in de opvoeding tegenaan lopen. Voor aanmelden of meer informatie zie www.cjgcursus.nl