Datum: 06-06-2023 - 07:15
27
jul
'22
Oud-Noordwijkerhouter wandelt € 1000,- bij elkaar voor Stichting Franniez van oud-Noordwijkerhoutse.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Oud-Noordwijkerhouter wandelt € 1000,- bij elkaar voor Stichting Franniez van oud-Noordwijkerhoutse.

Afgelopen vrijdag was de laatste wandeldag van de 104e editie Nijmeegse Vierdaagse en dit evenement kon u volgen op BON met de wandel-belevenissen in het dagboek van Piet en Sjoerd Beelen. Natuurlijk ook via het traditionele bezoek op de derde dag van de redactie van BON aan de Vierdaagse, waarbij we foto's maakten van onze deelnemende plaatsgenoten. Eén van de deelnemers...

die trouwens al een aantal jaren de Vierdaagse loopt, is oud-Noordwijkerhouter Willem Vogels en tegenwoordig woonachtig in Voorhout. Iedere deelname in Nijmegen loopt hij samen met zijn Noordwijkerhoutse wandelmaatje Jan Seijsener ook voor een goed doel en laat hij zich sponsoren door iedereen die dat wil.

Dit jaar wandelden Willem en Jan voor Stichting Franniez, een organisatie die troost biedt en houvast geeft aan chronisch zieke kinderen. Vrijdag 22 juli op de Via Gladiola konden Willem en Jan het ingezamelde bedrag van maar liefst € 1000,- bekendmaken aan Franny Slingerland van Stichting Franniez, die daar natuurlijk zeer verguld mee was.

Oud-Noordwijkerhoutse Franny Slingerland (en ook oud-buurmeisje van Willem uit de Duindoornstraat in de Victorwijk) is mede-initiatiefneemster van Stichting Franniez die in 2012 is ontstaan. Kinderfonds Franniez realiseert, onderhoudt en distribueert een leuk en nuttig verzamelsysteem voor alle chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar in heel Nederland.

Franniez laten hen zien hoe stoer en flink zij zijn en zijn er na elke interventie. Ze helpen het kind een plek te geven aan alles wat rondom zijn of haar ziekte gebeurt. Dat geeft troost en moed. Franniez ondersteunen bovendien bij de verwerking én vormen een aanknopingspunt voor een gesprek, waarin een ziek kind zijn ervaringen kan delen. Voor meer informatie over Stichting Franniez, klik hier.

Foto's PR. Franny Slingerland, Willem Vogels en Jan Seijsener.