Datum: 09-08-2022 - 13:49
27
jul
'22
Drukke zomerkampen bij Scouting Bosgeest. (foto's)
Geschreven door Scouting Bosgeest

Een week van huis: op zomerkamp met Scouting Bosgeest. (foto's)

Voor veel leden van Scouting Bosgeest is het zomerkamp het hoogtepunt van de zomer, en misschien wel van het hele jaar! De leden van scouting Bosgeest zijn (vermoeid) weer teruggekeerd na een weekje kamperen in de volle zon. Verspreid door Nederland en België, hebben zij een actief, leerzaam, warm en gezellig kamp achter de rug. De jongste leden, de Bevers, bleven een gezellig weekend kamperen op het grasveld...

voor het clubhuis in Noordwijkerhout. Zij hebben Bennie het konijn geholpen met het opsporen van de uitnodigingen voor zijn feestje. Dat is de Bevers uiteraard gelukt, waarna zij van harte welkom waren op zijn partijtje in Linnaeushof.

De Esta’s waren in Amsterdam waar zij op safari gingen. Door Freek Vonk werden zij ingezet met het oplossen van een dierenverdwijning. Uiteraard kon een bezoek aan Artis, het klimbos en een zwemmeer niet ontbreken. Gelukkig zijn de dieren aan het eind van de week weer teruggevonden!

De Welpen waren in het Zuid-Hollandse ’s Gravenzande. Het thema van hun kamp was Ghostbusters: een schip op de Maas werd getroffen door vervelende geesten en de Welpen hebben de hele week opdrachten gedaan zodat zij de Ghostbusters konden inschakelen. Daarnaast hadden zij nog tijd voor een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp en het Maritiem Museum.

De Padvindsters zijn op kamp geweest naar Hoge Rielen in België. Zij hebben onder andere een speurtocht door Antwerpen gemaakt, een bezoek aan Bobbejaanland gebracht en een klimparcours boven de koeien uitgevoerd. Vanwege de hitte hebben zij ook heel veel activiteiten met water gedaan en lekker gezwommen.

De Verkenners waren in Pijnacker op kamp, waar zij op de fiets vanuit Noordwijkerhout naartoe zijn gegaan. Zij hebben gezamenlijk veel gave activiteiten gedaan zoals een hike gelopen, wezen paintballen, vlotten bouwen, een klimbos bezocht en een bezoek aan Delft gebracht.

De Explorers, jongeren tussen de 15-18 jaar, zijn gaan kamperen Jalhay in België. Zij hebben onder andere een parcours op hoogte afgelegd, gezwommen in een buitenbad, gefietst op mountainbikes en een uitstapje naar Aken gemaakt.

Na de zomervakantie starten de opkomsten weer. Heb je interesse om lid te worden of wil je vrijwilligerswerk doen? Neem dan een kijkje op de website: www.bosgeest.nl 

Foto's PR.