Datum: 09-08-2022 - 12:53
24
jul
'22
Ruiter gewond na val van paard op strand nabij Duindamseslag. (foto's)
Geschreven door KNRM

Ruiter gewond na val van paard op strand nabij Duindamseslag. (foto's)

Zaterdagmiddag omstreeks 15:30 uur is het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM station Noordwijk opgeroepen ter assistentie van de ambulancedienst op het strand ca. 500 meter ten noorden van Duindamseslag in Noordwijk. Een ruiter was daar van het paard gevallen doordat het paard van een blaffende hond schrok. De ruiter ondervond na de val erg veel pijn en liep bij de val (nog onbekend) inwendig letsel op...

 

De bemanning van het KNRM Kusthulpverleningsvoertuig heeft de ambulancemedewerkers met hun materieel bij de strandafrit aan de Duindamseslag opgehaald en is naar de opgegeven locatie gereden.

De Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) was reeds te plaatse en had zich over de ruiter ontfermt. Onderweg moest het KNRM Kusthulpverleningsvoertuig meerdere keren stoppen om een ruimte te banen tussen verkeerd geparkeerde fietsen en badgasten.

De ruiter is ter plaatse door de ambulancemedewerkers onderzocht en gestabiliseerd waarna de ruiter doormiddel van het KNRM Kusthulpverleningsvoertuig naar de ambulance kon worden overgebracht. De ambulance heeft het slachtoffer daarna met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's KNRM.