Datum: 13-08-2022 - 03:02
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
23
jul
'22
Concert meisjeskoor van Portsmouth High School (UK) in de Witte Kerk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Meisjeskoor van Portsmouth High School (UK) geeft concert in de Witte Kerk. (foto's)

Afgelopen woensdagavond 20 juli werd in de Witte Kerk van Noordwijkerhout het concert gegeven door leerlingen van Portsmouth High School te Hampshire. Een school die al generaties lang meisjes een succesvolle muzikale opleiding geeft en met georganiseerde concerttours al op vele plekken in Europa en ook in New York dat succes hebben laten klinken. Tijdens de schoolconcertreis van deze week...

waren ze te gast in Edam en Amsterdam en ook Noordwijkerhout deden zij weer aan. Naast het geven van concerten bezoeken zij ook plaatsen als bijvoorbeeld Delft en de Zaanse Schans en overnachtten zij deze keer in een Amsterdams hotel. Een week van genieten en ontdekken, waaronder ook enkele optredens voor, zo hopen zij altijd, een fijn en leuk publiek.

Noordwijkerhout staat hierin al vele jaren op de lijst van een goede en gastvrije plek om heen te gaan en ook deze keer, na door corona twee jaar te hebben moeten wachten op de uitvoering van de toen al gemaakte concertplannen, was er wederom een hartelijk en warm welkom.

Het 41 tellende meisjeskoor zong met veel verve voor het samengekomen verwachtingsvolle publiek, dat ondanks de warmte, of juist vanwege de warmte, de kerk had weten te vinden voor dit één uur durende, gratis te genieten concert. Naast onder andere liederen uit de musicals Mary Poppins en Les Misérables, was er het bekende en altijd weer indrukwekkende Hallelujah van Cohen.

Het koor was onder de bezielende leiding van dirigent George duidelijk enthousiast en vol zin om er iets moois van te maken in Noordwijkerhout. Diverse liederen deden de stemmen als koor, maar ook in solo goed tot hun recht komen, maar ook in een tweetal op de piano ten gehore gebrachte muziekstukken van Mozart streelden schitterende pianoklanken de oren van de aanwezigen in de Witte Kerk.

Een grappig, maar uitermate ‘ingewikkeld’ lied -I bought me a cat- werd in solo heel knap gebracht. Maar ook van andere liederen die door diverse solisten ten gehore werden gebracht, was het publiek echt onder de indruk. Muzikale kwaliteit en voortreffelijke zang brachten voor de aanwezigen een genieten in de Witte Kerk.

Een geslaagd uurtje mooie muziek in het centrum van Noordwijkerhout, ongedwongen en gezellig. Een concert waar met volle teugen door zangers, muzikanten en publiek weer ouderwets van is genoten.

En met dit mooie weer parkeerde de chauffeur zijn touringcar op de Brink en liepen de Engelse meisjes en hun begeleiding naar de Witte Kerk om na afloop ook gewoon gezellig kwebbelend weer terug via de Dorpsstraat naar de Brink te lopen… een mooie Noordwijkerhoutse ervaring rijker!!

Foto's PR.