Datum: 13-08-2022 - 01:20
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
19
jul
'22
Brandweermannen gaan 600 treden traplopen voor het goede doel.
Geschreven door Brandweer Noordwijk

Brandweermannen gaan 600 treden traplopen voor het goede doel.

De Noordwijkse brandweermannen Derk van der Niet en Jan de Ridder gaan samen met Mitchel Meinders van de brandweer Lisse, zich inzetten voor Stichting Bevrijd van PTSS. Zij gaan geld inzamelen voor deze stichting door mee te doen aan de Firefighter Stairclimb, een trappenloop in het World Trade Center Almere op 11 september 2022. Hier gaan brandweer, politie, ambulance, defensie en oud-gedienden 600 treden traplopen....

Ter nagedachtenis aan de gevallen slachtoffers van 9/11 New York. Veel geüniformeerden maken heftige gebeurtenissen mee in hun leven. Hierdoor krijgen sommige te maken met PTTS, daarom steunen de Noordwijkse mannen dit goede doel Bevrijd van PTSS.

De Missie van Bevrijd van PTSS:
De kwaliteit van de zorg voor mentale gewonden te verbeteren en verhogen. Door zelf te laten zien hoe het anders kan middels het initiëren van kennismakingsgesprekken met trainers, coaches en ervaringsdeskundigen om vervolgens samen de strijd aan te gaan.

Als Stichting Bevrijd van PTSS bieden wij geen behandelingen aan, maar richten wij ons erop om uniformdragers in contact te brengen met trainers, coaches en ervaringsdeskundigen die zich gespecialiseerd hebben in het helpen van veteranen en (oud-) geüniformeerden met een metaal en/of fysiek trauma.

Tijdens hun inzet hebben ze vaak met de meest ingrijpende gebeurtenissen te maken. Gebeurtenissen die soms grote gevolgen hebben ervoor zorgen dat iemand moet gaan 'overleven' in plaats van leven.

Naast dat we (gedeeltelijke) financiële ondersteuning bieden voor behandelingen die buiten de reguliere zorg vallen, bieden we (familie)uitjes aan die prikkel-vrij zijn. PTSS heb je namelijk niet alleen. 

Waarom deze brandweermannen van VRHM meedoen met de Firefighters Stairclimb:

Derk van der Niet 20 jaar kazerne Noordwijk.
"De reden dat ik me heb ingeschreven voor de Firefighters Stairclimb is omdat hulpverleners van elke markt de nazorg na een impactvol incident verdienen. PTSS is natuurlijk een gevoelig onderwerp, dat zal het ook altijd blijven.

Maar om op deze manier je steentje te kunnen bijdragen is erg mooi. Dat geeft ook voldoening denk ik om daaraan mee te dragen. Daarnaast is de uitdaging van dit evenement super leuk!"

Jan de Ridder 21 jaar kazerne Noordwijk.
"Ik doe mee aan het firefighter stairclimb evenement omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het goede doel voor mensen met PTSS. Mijn motivatie voor dit evenement is omdat op 11 september 2001 wat vreselijks is gebeurd in de beide Twin-Towers in Amerika. Er is toen grootschalig ingezet met brandweer personeel waarbij helaas ook brandweerlieden zijn omgekomen tijdens hun dienst."

"Zelf kan ik daar over mee praten omdat ik mijn opa heb verloren tijdens een brand op 25 januari 1990. Het was een storm dag waarbij toen brand was ontstaan in Hotel Huis ter Duin aan Noordwijk zee. Er zijn in totaal toen 3 brandweerlieden overleden waaronder mijn opa.

Ik heb zelf mijn opa niet gekend maar toch heeft dat wel indruk gemaakt op mijzelf. Mijn vader zit zelf nu ook bij korps brandweer Noordwijk en ik nu in de opleiding tot manschap, en willen graag dat het een traditie blijft binnen de familie."

Mitchel Meinders kazerne Lisse.
"De reden waarom ik mee doe is omdat dit het minste is wat ik als brandweerman kan doen voor de omgekomen collega’s. Ik vind het dan ook een mooi evenement waar ik me 100% inzet. En hierbij ook een steentje kan bijdragen voor het verzamelen van geld voor het goede doel."

Wilt u dit goede doel steunen, klik dan op onderstaande link:
https://www.doneeractie.nl/traplopen-voor-bevrijd-van-ptss/-65512

Foto PR.