Datum: 09-08-2022 - 13:48
18
jul
'22
BON bij Nijmeegse Vierdaagse weer op zoek naar Noordwijkerhoutse en Zilkse wandeltoppers.
Geschreven door Redactie BON

BON bij Nijmeegse Vierdaagse weer op zoek naar Noordwijkerhoutse en Zilkse wandeltoppers.

Van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli vindt dit jaar, na een coronapauze van twee jaar, editienummer 104 plaats van de Nijmeegse Vierdaagse. Helaas heeft de organisatie, in verband met de te verwachte hitte op dinsdag, afgelopen zondag besloten om uit veiligheid voor alle deelnemers de eerste dag te laten vervalen. De verwachting is dat de drie andere wandeldagen wel normaal kunnen doorgaan....

Net als eerdere jaren voor de pandemie is de redactie van BON natuurlijk weer aanwezig op de 3e dag, dit om alle Noordwijkerhoutse en Zilkse wandeltoppers bij dit grootste evenement van Nederland op de gevoelige plaat vast te leggen.

Op verzoek van de wandelaars laten we ook dit jaar nu al weten waar we precies staan, zodat ook onze plaatselijke deelnemers er rekening mee kunnen houden waar men ons met het fototoestel kan aantreffen. 

We staan op de 3e dag (donderdag 21 juli) op een punt waar de 30, 40 en 50 km bij elkaar zijn gekomen net buiten Groesbeek op weg naar het plaatsje Berg en Dal.

Op de beroemde Zevenheuvelenweg in het parcours staan we aan de rechterkant in de omgeving van de kruising met de Derdebaan vlak voor de Canadese oorlogsbegraafplaats. (zie Google-map foto hieronder)

Beste deelnemers..... u kunt ons herkennen aan de herkenbare banner van Blik Op Noordwijkerhout. Natuurlijk houden we de thuisblijvers die dag op de hoogte van onze bevindingen met een Live-verslag via Facebook tijdens de Vierdaagse van Nijmegen.

Dagboek Piet Beelen.
De Noordwijkerhoutse deelnemer Piet Beelen is, na helaas ook een verplichte pauze van twee jaar, gelukkig toch weer bereid gevonden om een dagboek bij te gaan houden. Zo kunnen we ook dit jaar weer de Nijmeegse Vierdaagse uit eerste hand gezellig meebeleven.

Piet houdt ons met een dagelijks verslag op de hoogte van de ervaringen tijdens zijn 7e deelname aan deze wereldberoemde wandeltocht. Piet loopt dit jaar in het gezelschap van zijn zoon Sjoerd en vriend Jaap en zij gaan gezamenlijk in speciaal gesponsorde BON-shirts...... (met meer dan 42.000 andere deelnemers) de dagelijkse tocht van 50/40/30 lopen.

Foto's boven BON editie 2019. (klik op de kaart voor een vergroting) (klik hier voor Google-maps)