Datum: 06-06-2023 - 09:17
22
jul
'22
BON spot bij Nijmeegse Vierdaagse een flink aantal wandeltoppers uit Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

BON spot bij Nijmeegse Vierdaagse een flink aantal wandeltoppers uit Noordwijkerhout en De Zilk. (foto's)

De start van de 3e dag van de 104e editie Nijmeegse Vierdaagse was op donderdag 21 juli weer vroeg in de ochtend en startte in eerste instantie met prima wandelweer. De 1e dag van de Vierdaagse was dinsdag door de hitte helaas al uitgevallen, maar ook woensdag de 1e wandeldag deed toch roofbouw op veel wandelaars. Ook op deze dag was het warm en benauwd vooral in het laatste gedeelte...

van de wandeletappe en dat merkte veel deelnemers op donderdag. De 3e dag van o.a. Groesbeek en Berg & Dal begon droog maar rond de klok van 11.00 uur in de omgeving van de Zevenheuvelenweg, begon het eerst zachtjes te spetteren maar op een gegeven moment viel het water met bakken uit de hemel.

En dus werd deze dag, anders, maar ook een flinke beproeving voor de wandelaars. Hopelijk krijgt vandaag de laatste dag een lekker wandelweertje voor alle overgebleven deelnemers en kunnen ze op enthousiaste wijze weer ingehaald worden op de Via Gladiola in Nijmegen. 

De redactie van BON was, na ook een coronapauze van twee jaar, natuurlijk weer aanwezig op de derde dag, om de (oud) Noordwijkerhoutse en Zilkse deelnemers aan te moedigen en op de gevoelige plaat vast te leggen. 

We stonden weer met onze post op een prachtige en overzichtelijke plek op de Zevenheuvelenweg (vlak voor de Canadese militairen begraafplaats) tussen Groesbeek en Bergen Dal. Het was weer, ondanks de regen in de loop van de ochtend, volop genieten van de zeer vele deelnemers, de sfeer, het enthousiaste publiek en de gezellige muziek.

We konden gelukkig weer een flink wat (oud) dorpsgenoten en ook een paar uit de kern van Noordwijk spotten dit jaar en hebben we in totaal 31 Noordwijkerhoutse, Zilkse en Noordwijkse wandeltoppers op de gevoelige plaat vast kunnen leggen bij dit grootste wandelevenement van Nederland. 

Natuurlijk konden we ook onze eigen dagboek-schrijver Piet Beelen samen met zoon Sjoerd (helaas was vriend Jaap deze ochtend uitgevallen) op donderdag met hun BON-shirts, maar wel onder hun regencapes, spotten.

Foto's van dag 3 redactie BON.