17
jul
'22
Gemeente Noordwijk organiseert via visiecafés nieuwe reeks gesprekken voor omgevingsvisie 2.0.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Gemeente Noordwijk organiseert via visiecafés nieuwe reeks gesprekken voor omgevingsvisie 2.0.

Gemeente Noordwijk organiseert een nieuwe reeks gesprekken over de toekomst van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Samen met inwoners, ondernemers en verenigingen maken we de omgevingsvisie 2.0. Wat is belangrijk in onze toekomst? Het doel is om met de inwoners de omgevingsvisie uit 2021 een stap verder te brengen. En om daar zo veel mogelijk inwoners bij te betrekken. ...

Dat is nuttig. In zo’n visie leggen ze namelijk vast wat belangrijke zaken zijn voor de toekomst van hun mooie dorpen. Een nieuwe omgevingsvisie wijst de weg.

Dichtbij huis en gegarandeerd uitdagend
De werkvorm is een visiecafé. Een leuke en prikkelende bijeenkomst op een gezellige locatie om met elkaar het vraagstuk in kaart te brengen en om boven tafel te krijgen wat de komende jaren belangrijk is. Prikkelend omdat Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk de komende jaren nog al wat uitdagingen op hun bordje krijgen.

De inwoner als loods van het gemeentebestuur
De gemeente hoort graag wat de inwoners belangrijk vinden. Het is immers hun toekomst. Hun dorp. Hun leven. De belofte van het nieuwe college is bovendien om inwoners maximaal bij te betrekken bij wat er gebeurt in hun dorp en dit is een van de vele mooie projecten die daartoe gelegenheid bieden.

Organisatie
Verantwoordelijk wethouder is Alois Eberharter. Hij heeft én participatie én de omgevingsvisie in de portefeuille. Interne programmasturing aan gemeentezijde: Martijn Hoekstra. Voor de voorbereidingen en de uitvoeringen is bureau Antea ingehuurd. Het Communicatie-team van de gemeente helpt mee. De campagne start binnenkort.

Een doorlopend gesprek
Gemeente Noordwijk kijkt met veel plezier terug op de eerste reeks gesprekken met inwoners in 2021. Dat leidde tot de 1e omgevingsvisie voor de nieuwe gemeente Noordwijk. Deze bekende en ook betrokken groep inwoners zal uitgenodigd worden voor een bezoek aan een van de visiecafés.

Maar daar blijft het niet bij. Om iedereen in staat te stellen om mee te denken over de toekomst en om mee te bepalen wat daarin belangrijk is voor de dorpen zal de gemeente een korte campagne voeren, onder meer op de Sociale Media en in de gemeentepublicatie. De campagne start medio juli 2022.

Onderdeel van een groter geheel
Het opstellen van een omgevingsvisie hoort bij de invoering van de omgevingswet. Een mega-operatie waar alle gemeenten zich op voorbereiden. Vind je het leuk om daar wat meer over te lezen? Raadpleeg dan het webonderdeel ‘Omgevingswet’.