Datum: 09-08-2022 - 12:32
15
jul
'22
Brandweer in actie om kat in dakgoot op Spanjaarskrocht. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Brandweer in actie voor kat in dakgoot op Spanjaarskrocht. (foto's)

De brandweer van Noordwijkerhout en Noordwijk hebben het er maar druk mee met meldingen van 'dier op hoogte'. Gisteren verleenden ze al hulp voor een 'dier op hoogte' op de Vlonderkamp. Ter plaatse bleek aan de dakrand een zwaluw verstrikt te zitten in een nylon draad. Vandaag was er weer melding en ook dit keer in de wijk Zeeburg, maar nu op de Spanjaarskrocht. Daar zat al een flinke tijd een kat boven op het dak van een woning...

Het beestje wilde niet meer (via het dakraam) naar binnen komen en zelfs niet voor bak met eten. De kat had zich verscholen in de dakgoot, waarbij het flink aan het mauwen was. De eigenaar van de kat vroeg de hulp in van de brandweer.

Als eerste kwam de brandweer van Noordwijkerhout op de melding af, maar men had net als gisteren toch de ladderwagen nodig van brandweer Noordwijk. Het beestje vloog, bij het naderen van de bak van de ladderwagen met 2 brandweermensen erin, door de dakgoot naar de andere kant van het blok huizen heen.

Daar plaatste vervolgens de brandweer een ladder en sloot daarmee de kat in. Het beestje koos toen eieren voor zijn geld en vluchtte snel via het dakraam van een andere woning naar binnen. Die eigenaar ving de kat op en overhandigde hem op zolder aan de eigenaar van het beestje. Eind goed, al goed...... met dank aan de brandweer.

Foto's BON.