Datum: 09-08-2022 - 12:59
14
jul
'22
Welzijn Noordwijk gaat in de 4 kernen van start met Lief & Leed straten.
Geschreven door Welzijn Noordwijk / BON

Clemenshof de eerste Lief & Leed straat van Noordwijkerhout. (foto's)

Welzijn Noordwijk is vandaag 14 juli van start gegaan met de zogenaamde Lief & Leed straten in Noordwijkerhout, De Zilk en Noordwijk. Donderdagmorgen was de aftrap in de binnentuin van Clemenshof in de Victorwijk van Noordwijkerhout, in de middag volgde dat in Complex de Wieken in Noordwijk. In een Lief & Leed straat besteden buurtbewoners extra aandacht aan een buur als er iets te vieren is of iemand wat steun kan gebruiken...

Denk aan een kleine attentie zoals bijvoorbeeld een reep chocola, een klein presentje voor een mantelzorger of een leuk kaartje bij een verjaardag of jubileum. 

“Daarom zijn wij in alle dorpskernen op zoek naar betrokken buurtbewoners, zogenaamde ‘gangmakers’, mensen die van nature al meer betrokken zijn bij het lief en leed van de buren in hun straat of buurt’, aldus Roy van Schie, Sociaal Makelaar bij Welzijn Noordwijk.”

In de binnentuin van Clemenshof werd donderdagmorgen de eerste Lief & Leed straat van Noordwijkerhout geopend. Roy van Schie van Welzijn Noordwijk en 'gangmaker' mevrouw Adri Verhart onderkenden de overeenkomst en kreeg Adri het Lief & Leedpotje officieel overhandigd van Roy. Adri gaat met hulp van andere bewoners het Lief & Leedpotje voor de bewoners van Clemenshof in de Kerkstraat beheren.

Welzijn Noordwijk: Hoe werkt het in een Lief & Leed straat?
Bij iedere Lief & Leed straat die we realiseren hoort een Lief & Leedpotje met daarin een bedrag van € 75,- . Dit bedrag wordt door de gangmaker(s) in de straat beheerd en kan gedurende een jaar worden gebruikt om aandacht te besteden aan het persoonlijk lief en leed in de buurt.

We brengen iedereen in de straat, door middel van een leuk kaartje, op de hoogte dat ze in een Lief & Leed straat wonen en wie de gangmakers in de straat zijn. Kortom: het Lief & Leedpotje zorgt ervoor dat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen. Roy: ‘Buren krijgen meer oog voor elkaar en helpen elkaar sneller een handje’.

Ken jij die betrokken buurman/buurvrouw bij jou in de straat die altijd voor een ander klaarstaat? Maak ze dan attent op dit artikel! Enthousiaste buren die wel oren hebben naar het realiseren van een Lief & Leed straat met een bijbehorend Lief & Leed potje, of die meer willen weten over het concept, kunnen vrijblijvend contact op met Roy van Schie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-36153623.