Datum: 02-10-2023 - 07:29
08
jul
'22
 Tijn Smeltink gehuldigd als Noordwijkse Cyber Agent.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Tijn Smeltink gehuldigd als Noordwijkse 'Cyber Agent'.

Op donderdag 7 juli 2022 kreeg de Noordwijkse ‘Cyber Agent’ Tijn Smeltink de dag van z’n leven. Hij werd als Noordwijkse winnaar van het programma Hackshield opgehaald door de politie en naar het gemeentehuis vervoerd. Hier werd hij gehuldigd door burgemeester Wendy Verkleij. Burgemeester met politie en winnaar spel Hackshield is een programma waarmee jongeren de gevaren van internet leren...

Burgmeester Wendy Verkleij: “Samen met de politie en scholen hebben wij dit project opgepakt. Cybercriminaliteit is een belangrijk onderwerp. We willen een cyberveilige gemeente zijn. Dankzij dit project worden kinderen al vroeg wijs op het internet. Door kinderen Cyber Agent te maken, kunnen zij ervoor zorgen dat niet alleen zijzelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma online veilig zijn.”

Hackshield spel
De gemeente Noordwijk besloot vorig jaar om zich aan te sluiten bij het programma Hackshield om zo ook de Noordwijkse jeugd te betrekken bij het thema cybercriminaliteit. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar werden uitgenodigd om mee te doen aan een spel. In het spel leert de jeugd over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar.

Volgend jaar
In de gemeente Noordwijk deden in totaal 61 kinderen mee met Hackshield. De beste speler van de gemeente Noordwijk is Tijn Smeltink en werd daarom officieel gehuldigd en in het zonnetje gezet.

Foto PR.