Datum: 02-06-2023 - 20:12
02
jul
'22
Nieuw cultuurseizoen start met 3 cultuurmarkten in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Nieuw cultuurseizoen start met 3 cultuurmarkten.

Het nieuwe seizoen start in gemeente Noordwijk met drie cultuurmarkten. Gemeente en sector in actie voor de lokale culturele sector. En dat is hard nodig. Op 27 augustus 2022 en op 3 september 2022 worden er in Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk drie cultuurmarkten georganiseerd. Culturele amateur verenigingen en organisaties zullen zich hier op allerlei manieren presenteren. Maar uiteindelijk is iedereen, van balletschool tot amateurtoneelverenigingen...

 en alles wat daartussen zit, welkom op alle 3 de cultuurmarkten om zich te presenteren.

Wanneer
De 1e markt wordt op 27 augustus 2022 van 13.00 tot 17.00 uur rond de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen georganiseerd. Op 3 september 2022 kan iedereen van 10.00 tot 12.00 uur binnenlopen bij een ‘koffiecultuur-ochtend’ in De Duinpan in De Zilk, terwijl de serie diezelfde dag van 13.00 tot 17.00 uur wordt afgesloten rond het Witte Kerkje in Noordwijkerhout.

Actieplan Een Zee aan Cultuur
De cultuursector heeft de afgelopen jaren te maken gehad met de steeds wisselende coronamaatregelen. Hierdoor was het soms onmogelijk om voor het Noordwijkse publiek, voorstellingen te organiseren. Om de herstart te stimuleren en de belangstelling voor cultuur te enthousiasmeren heeft de gemeente samen met het culturele veld, het actieplan Een Zee aan Cultuur opgesteld. Een van de onderdelen is de cultuurmarkt.

Kennismaken en meedoen
Cultuur is er voor iedere Noordwijker, in welke vorm dan ook. Je hoeft immers geen André Rieu te zijn om plezier te hebben, een dans of drummen bij de fanfare is óók cultuur. Daarom zijn de markten laagdrempelig. Er is een mooie balans tussen marktkraampjes, diverse optredens en kleine workshops.

Het maakt dat de markten vooral erg gezellig zijn. Inwoners, van jong tot oud, kunnen kennismaken en genieten van het aanbod. Het belangrijkste doel van de cultuurmarkt is dat iedere inwoner en bezoeker in een Zee van Cultuur duikt.

Ook meedoen?
Iedereen, van balletschool tot amateurtoneelverenigingen en alles wat daartussen zit, is welkom op alle markten om zich te presenteren. Aanmelden kan nog tot 8 juli 2022 bij Marjolijn van der Jagt.