Datum: 30-03-2023 - 08:08
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

02
jul
'22
Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Koos en Rie Hoogervorst - Doeswijk met 65-jarig huwelijk in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Koos en Rie Hoogervorst - Doeswijk met 65-jarig huwelijk.

Op zaterdagochtend 2 juli bracht burgemeester Wendy Verkleij een bezoek aan het echtpaar Koos en Rie Hoogervorst - Doeswijk ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijksjubileum. De burgemeester bracht de felicitatie over namens de gemeente Noordwijk en dat ging vergezeld met een prachtige bos bloemen. Het briljante bruidspaar woont al zeven jaar met veel plezier in de Robijnstaete op de Parallelweg...

en genieten daar van het uitzicht op de binnentuin en doen mee aan allerlei activiteiten die in de binnentuin georganiseerd worden. Op verzoek van een zoon kwam het echtpaar 12 jaar geleden naar Noordwijkerhout en betrok een duplexwoning op de Maandagsewetering. Vijf jaar later verhuisde het echtpaar naar een woning in de Robijnstaete.

Op 26 juni 1957 traden Koos en Rie in het huwelijk voor de wet en trouwde een week later voor de kerk in Lisse. Het echtpaar is in het gelukkige bezit van 4 kinderen, 11 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Koos Hoogervorst (90) is geboren vlakbij De Kaag en Rie Doeswijk (88) is geboren in buurtschap Halfweg in Lisse.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen tijdens het wandelen met vrienden en hebben vijf jaar verkering gehad voordat ze gingen trouwen. Koos werkte in een winkel in Den Haag en kon een baan krijgen in een kruidenierswinkel met een bovenwoning in Utrecht en dus kon er getrouwd worden.

Een paar jaar later kon het echtpaar de delicatessenwinkel van de vorige werkgever van Koos in Den Haag overnemen. Toen Koos 63 jaar werd konden ze de winkel goed verkopen en ging het echtpaar met pensioen. Maar niet zo lang daarna ging Koos toch weer aan het werk, hij heeft nog 7 gewerkt als melkcontroleur waarbij hij in de ochtend vroeg de boerderijen afging om de melk te controleren en de rest van de dag was hij dan lekker vrij.

Twintig jaar lang heeft echtpaar voordat ze naar Noordwijkerhout kwamen met hun kinderen in de polder bij Roelofarendsveen gewoond vlakbij het water van de Wijde Aa. Daar hadden ze naast hun woning een flink stuk land en hielden ze veel dieren. Hun grootste hobby was daarbij het fokken en verzorgen van Friese Paarden.

Op de vraag van de burgemeester: Wat is het geheim van een goed 65-jarig huwelijk? gaf het echtpaar het antwoord, dat ze heel veel dezelfde interesses hebben en dat ze goed konden samenwerken in hun eigen onderneming, de delicatessenwinkel in Den Haag.

Het echtpaar viert hun 65-jarige bruiloftsfeest deze zaterdagmiddag als eerste met een feestelijke bijeenkomst bij de Hofboerderij op Landgoed Keukenhof en zaterdagavond wordt de dag afgesloten met het hele gezin met een diner bij Het Wapen van Noordwijkerhout. De redactie van BON wenst het echtpaar nog gelukkige en gezonde jaren samen.

Foto's redactie BON.