Datum: 16-08-2022 - 21:38
01
jul
'22
Taco van der Hoorn vandaag aan de start van zijn eerste Tour de France. (foto's ploegpresentatie)
Geschreven door Redactie BON

Taco van der Hoorn vandaag aan de start van zijn eerste Tour de France. (foto's ploegpresentatie)

Wielrenner Taco van der Hoorn, die zijn jeugd doorbracht in De Zilk, maakt dit jaar zijn debuut in de Tour de France die vandaag van start gaat met een tijdrit van 13km in Kopenhagen Denemarken. De 28-jarige Nederlander maakt deel uit van de selectie van Intermarché-Wanty-Gobert. Vorig jaar debuteerde Taco ook al in de Giro d’Italia en daar deed hij gelijk al van zich spreken door de 3e etappe te winnen....

Met de vorm zit het wel goed bij Taco dit seizoen. In het voorjaar liet hij zich nadrukkelijk zien in Kuurne-Brussel-Kuurne, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Daarna nam hij gas terug en gebruikte de tijd die dat opleverde om het Tourparcours te verkennen.

Na terugkeer won hij meteen de eerste de beste koers die hij reed de 'Brussels Cycling Classic' en afgelopen vrijdag 24 juni werd hij derde bij het Nederlands Kampioenschap Wielrennen in Drenthe.

In een interview aan Wielerflits beloofde Taco dat hij als het kan, zal gaan aanvallen bij zijn Tourdebuut. "Ik heb natuurlijk in het roadboek gekeken. Ik heb al een paar ritten aangestipt, maar ik ga nog niet zeggen welke het zijn. Je zal me alleszins zien om te proberen in de aanval te trekken. 

Maar hoe we dat precies gaan invullen, dat moet ik nog met de ploeg overleggen. Wellicht dat zij er iets anders over denken, dat moeten we nog even uitmeten. Daarnaast zal ik ook moeten werken voor onze kopmannen Alexander Kristoff en Louis Meintjes. Ik kijk ernaar uit en de benen voelen goed" aldus Taco.

Taco is een van de tien Nederlanders die vandaag bij de Grand Départ in Kopenhagen aan de start staat, de Tv-uitzending start om 15.50 uur op NPO1. We wensen Taco veel succes en plezier bij zijn eerste Tour de France en natuurlijk gaan we hem volgen en hopelijk kunnen we dat doen tot en met zondag 24 juli in Parijs.

Foto's screenshots televisie-uitzending Ploegenpresentatie Tour de France.