Datum: 03-07-2022 - 06:53
23
jun
'22
Gert Hylkema onthult gedenksteen bij oplevering project BOE-BOL-BOE. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Gert Hylkema onthult gedenksteen bij oplevering project BOE-BOL-BOE. (foto's)

Op 15 maart jl. werd door Woningstichting Sint Antonius van Padua de eerste sleutel al uitgereikt van de 12 huurwoningen van het eerste blok (totaal 3) van het project BOE-BOL-BOE aan de Schippersvaartweg. Eind maart en in april werden de twee andere blokken opgeleverd en vandaag donderdagmiddag 23 juni vond de officiële feestelijke oplevering plaats van het project BOE-BOL-BOE. De oplevering bestond uit...

het onthullen van de gedenksteen door Gert Hylkema, de oud-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Woningstichting Sint Antonius van Padua in het bijzijn van de nieuwe bewoners van de woningen in BOE-BOL-BOE.

Anneke Allewijn, directeur-bestuurder van woningstichting Sint Antonius van Padua, heette alle aanwezigen welkom en gaf het woord aan Gert Hylkema, oud-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sint Antonius van Padua.

Gert Hylkema: “Ik ervaar het als een bijzondere eer om de laatste steen te onthullen, ruim twee jaar na mijn zittingsperiode. Deze 45 sociale huurwoningen zijn een fantastische aanwinst voor Noordwijkerhout.”

Na de onthulling van de steen sprak Egbert Verweij (adjunct-directeur Van Wijnen vestiging Haarlemmermeer) de aanwezigen toe. “Mede door dit project hebben wij als Van Wijnen dit jaar meer dan 500 woningen opgeleverd, waarvan het grootste deel betaalbare woningen. En daar zijn we trots op.” Hij bedankte Sint Antonius van Padua, gemeente Noordwijk en alle partners voor de goede samenwerking.

Wethouder Theo Alkemade feliciteerde Sint Antonius van Padua met het project BOE-BOL-BOE. “Dank voor de investering die jullie hebben gedaan. Natuurlijk wil ik ook de huurders feliciteren met hun nieuwe onderkomen. Met deze woningen wordt doorstroming in het dorp bewerkstelligd. Tot slot wil ik de provincie Zuid-Holland danken voor de subsidie.”

Na de toespraken werd een toost uitgebracht, waarbij Anneke Allewijn de nieuwe bewoners veel woongeluk toewenste.

Algemene informatie BOEBOLBOE:
Het plan BOEBOLBOE aan de Schippersvaartweg (voormalige locatie van woonzorgcentrum Munnekeweij) bestaat uit 24 rug-aan-rug woningen in twee blokken en 21 appartementen in het middelste blok. De nieuwe sociale huurwoningen zijn mede tot stand gekomen dankzij inzet van provinciale subsidiegelden.

De naam BOEBOLBOE verwijst naar de historische bebouwing van boerderijen (BOE) en bollenschuren (BOL) op die plaats. Het ontwerp heeft ook een aantal elementen in zich van deze karakteristieke bouwstijlen.

De 2 keer 12 rug-aan-rug woningen zijn driekamerwoningen en bestaan uit een begane grond en een kap. De woningen zijn rug-aan-rug geschakeld en hebben daardoor alleen een kleine voortuin met een terras.

De 21 appartementen zijn twee- en driekamerwoningen en gesitueerd in een woongebouw van 3 bouwlagen (begane grond, 1e en 2e verdieping). De appartementen op de begane grond beschikken over een terras, die op de verdiepingen hebben een loggia.

De woningen en appartementen zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting. De warmte die nodig is om de huizen te verwarmen en voor warm water worden middels bronnen uit de bodem gehaald.

Foto's BON.