Datum: 25-06-2022 - 12:53
22
jun
'22
Marcel van Dam plaatst zich na knappe overwinning in Gouda opnieuw voor finale ONK-Poker.
Geschreven door ONK Poker

Marcel van Dam, Jos Willemse en Vincent Roos uit Noordwijk(erhout) in finale ONK Poker.

Het zijn Marcel van Dam en Jos Willemse (u weet wel van Kapper Jos Willemse) uit Noordwijkerhout en Vincent Roos uit Noordwijk gelukt om de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker te bereiken. Dat betekent dat zij van de ruim 27.000 deelnemers bij de beste 250 pokerspelers van 2021/2022 horen en nog steeds in de race zijn om de nieuwe Pokerkampioen van Nederland te worden. Niet voor geld, maar voor de eer....

Het afgelopen jaar hebben liefhebbers van het spelletje poker de kans gehad om zich middels lokale of online pokertoernooien te kwalificeren voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker). “Het ONK Poker is in 2015 ontstaan, omdat er geen laagdrempelig aanbod was in Nederland voor de beginnende en recreatieve pokerspeler,” laat woordvoerder Thomas Smedema weten.

“Bij het ONK Poker kan iedereen (18+) voor een klein bedrag meedoen aan een professioneel pokertoernooi. Deelnemers spelen mee voor het plezier en de gezelligheid. Er kan geen geld worden gewonnen, maar wel een hele grote trofee en natuurlijk een plek in de landelijke finale.”

Finale in Nijkerk
De finale van het ONK Poker wordt gespeeld in de mooiste zaal van evenementenlocatie Hart van Holland in Nijkerk. Hier zullen de 250 finalisten op zaterdag 9 juli, verdeeld over 2 startmomenten, aan hun finale beginnen. Wanneer zij na ongeveer 5,5 uur spelen nog pokerchips in hun bezit hebben, zullen zij op zondag 10 juli terugkeren om uit te maken wie de nieuwe Pokerkampioen van Nederland wordt.

“De finale van het ONK Poker wordt gezien als één van de mooiste pokertoernooien waar je in Nederland aan mee kunt doen,” vervolgt Smedema. “Het bereiken van de finale voelt voor veel spelers dan ook al als een echte overwinning. De finale winnen is natuurlijk het ultieme doel.”

Volg vanuit huis de prestaties van Marcel, Jos en Vincent
De finale zal op beide dagen vanaf 13.00 uur live te volgen zijn op onkpoker.nl/live. De stream wordt voorzien van deskundig commentaar, een kijkers-chat, interviews met finalisten en leuke prijsvragen. Je kunt nu voor het eerst vanuit huis meekijken met de kaarten van de spelers aan de ‘TV Tafel’.

Zo is het nog leuker om het spel te volgen en kun je echt proberen in de huid van de finalisten te kruipen. Wil je het spektakel écht van dichtbij meemaken, dan ben je ook van harte welkom om de finale locatie in Nijkerk te bezoeken op 9 en 10 juli.

Foto PR.