Datum: 25-06-2022 - 13:44
18
jun
'22
Femke Markus wint Luba Ladies Classic Run in Noordwijk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Femke Markus wint Luba Ladies Classic Run in Noordwijk. (foto's)

Zaterdagmiddag 18 juni klonk om 16.30 uur het startsein voor de 25ste Luba Ladies Classic op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Ten opzichte van afgelopen jaren was het traject wel iets ingekort en reed men dit jaar in tegengestelde richting. Als extra bijkomstigheid voor de rensters was dat met deze route, voordat ze in de richting van de finish reden, eerst nog wel wat lastige klimmetjes in de Zuidduinen...

moesten trotseren. De totale route, die in en rond Noordwijk en een beetje Noordwijkerhout voerde, bestond uit zes grote (van 17 km) en twee kleine ronden (van 7,3 km) met ruim 620 hoogte meters. Tijdens de doorkomsten van de rensters was er vertier en vermaak op de boulevard.

Diverse artiesten waaronder Bart Heemskerk, Martijn Stam en Robin Topper traden bij de boulevard op en vooraf aan de start showde mountainbikeclub De Noordbikers hun skills over een aangelegd parcours met obstakels. 

Om 19.40 uur was de prijsuitreiking, burgemeester Wendy Verkleij reikte de prijzen uit aan de winnares Femke Markus, de 2e plaats was voor Anouska Koster en de 3e plaats voor Anneke Dijkstra.

Foto's van BONWK en BONWH bij de finish en onderweg bij de Schulpweg/Westeinde, Kraaierslaan en op de duinheuvel van de Randweg.