Datum: 03-07-2022 - 07:23
18
jun
'22
Kampioenen in het zonnetje gezet tijdens een feest in Sportcafé Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON

Kampioenen in het zonnetje gezet tijdens een feest in Sportcafé Noordwijk. (foto's)

Vanavond was het feest in het Sportcafé Noordwijk in de kantine van vv SJC. Dit jaar geen Sportverkiezingen, maar de gemeente Noordwijk organiseerde samen met het Sportbedrijf Noordwijk ‘Feest in Sportcafé Noordwijk’. Alle sporters, sportbestuurders en sportvrijwilligers uit de gemeente Noordwijk waren uitgenodigd om de sport te vieren. Geen Sportverkiezingen dus, maar alle kampioenen en sporters met een topprestatie...

werden in het zonnetje gezet door burgemeester Wendy Verkleij en demissionair wethouder Dennis Salman. Voorzitter Herman Meijvogel van vv SJC werd bedankt voor de gastvrijheid vanavond in het prachtige nieuwe complex. De burgemeester hield een speech waarin ze aangaf hoe fijn het is om weer bij elkaar te kunnen zijn en te kunnen sporten.

Er zijn ondertussen verenigingen in de gemeente Noordwijk met prachtige nieuwe accommodaties zoals VVSB, de ZVN en de NRB en uiteraard ook vv SJC. Alle sportverenigingen hebben ondanks alle lockdowns en beperkingen er alles aan gedaan om iedereen te laten sporten. 

De talenten in de gemeente Noordwijk worden gekoesterd, ze zijn nodig want hun prestaties zijn een stimulans om net zo goed te worden of om nog beter te presteren. Sporten is ook een feest, zeker in Noordwijk met alle prachtige voorzieningen.

Daarom vanavond dit sportfeest, om met elkaar te vieren dat we afgelopen jaar een prachtige comeback hebben beleefd. De burgemeester sprak alle waardering uit voor de veerkracht, de inzet, het volmondige ‘ja’ tegen vitaliteit, gezondheid en de gezelligheid om met elkaar sport te beleven.

De sporters die in het zonnetje werden gezet:

De meiden van MO17 en 19 van vv SJC zijn kampioen en gaan naar de eerste klasse.

De meiden van MO15-1 van vv SJC wonnen voor de winterstop de eerste klasse en hebben promotie gemaakt naar de hoofdklasse.

De meiden van MO15-2 van vv SJC werden de eerste kampioenen in het nieuwe clubgebouw.

De meiden van MO13-2 zijn kampioen.

KNA Twirlvereniging Noordwijk Juniorenteam Europees kampioen.

MSV handbal Dames 1 zijn kampioen geworden.

VVSB meisjes onder 10 MO10 hebben alle wedstrijden gewonnen met hoge scores.

Xavi Hachmang NL kampioen ATB

Twirlsters Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc 2 x Nederlands kampioen. 2 x goud, 1 x zilver, 2 x brons

NOVO dames1 kampioen 1e klasse.

MSV Basketbal  XU14-1 is kampioen geworden. 

Fluks korfbal A1 zaalkampioenschap.

Peter Le Clercq schaats en skeelert bij het G team van IJsclub Voorwaarts in Katwijk. Hij won brons op de 500 meter en zilver op de 1000 meter bij het inline skaten.

Bowien van der Linden werd wereldkampioen Wingfoil. 

Na alle huldigingen was het tijd voor een feestje met een hapje en een drankje in de nieuwe kantine van vv SJC. 

Foto’s: Wendy Weijers BON en Flashlight Fotografie.