Datum: 03-07-2022 - 07:14
16
jun
'22
Succesvol weekend Zwemvereniging Noordwijkerhout.
Geschreven door Zwemvereniging Noordwijkerhout

Succesvol weekend Zwemvereniging Noordwijkerhout.

Afgelopen weekend (10-12 juni) was een succesvol weekend voor de zwemmers van de Zwemvereniging Noordwijkerhout. Twee jonge zwemmers (minioren) plaatste zich voor de kampioenschappen van de Regio West. Dit is één van de vijf regio’s van de KNZB in Nederland. Daarnaast mochten ook twee zwemmers (junioren) deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen van de KNZB. Aan de Regionale kampioenschappen namen...

Finn Knijnenburg en Jet Hogervorst deel. De beste 24 zwemmers mogen aan deze wedstrijd deelnemen. Finn heeft tijdens dit weekend bijna al zijn persoonlijke records verbeterd. Nog knapper is als je weet dat hij het weekend ervoor zijn tijden al had verbeterd. Wij zijn dan ook reuze trots op hem! 

Jet ging nog een stapje verder en mag zich Regio Kampioen noemen op de 100 meter schoolslag. Op de 100 meter wisselslag werd Jet tweede. Het zou ons niet verbazen als deze zwemmers zich in de naaste toekomst ook gaan plaatsen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. 

In Eindhoven werden de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren gezwommen. De deelnemers moeten bij de beste 40 zwemmers van Nederland horen om mee te mogen doen met een klassement.

Suuz Griekspoor had zich geplaatst. Zij deed mee met een klassement waarbij alle zwemmers 10 slagen moeten zwemmen. Zij heeft supergoed gezwommen en is in het klassement gestegen van plek 28 naar 24. 

Voor Floor Hogervorst, net iets ouder dan Suuz zwemt niet in een klassement, maar zwemt individuele afstanden Zij had zich geplaatst voor zes afstanden. Ook zij heeft dit weekend een goed weekend gedraaid met mooie tijden. Knap hoe zij zich keer op keer weet te plaatsen en steeds weer verder bouwt aan haar zwemvaardigheden en prestaties.

Foto's PR.