Datum: 03-07-2022 - 07:59
15
jun
'22
Eerste 'Hollandse Nieuwe' in Noordwijkerhout weggehapt bij 'De Visspecialist' in de Dorpsstraat.
Geschreven door Redactie BON

Nieuwe haring te koop bij De Visspecialist Noordwijkerhout.

Het eerste haringvaatje van het seizoen is dinsdagmiddag 14 juni op de Scheveningse visafslag geveild voor 113.500 euro en dat is een record. De traditie is na twee coronajaren weer in ere hersteld. Met de veiling wordt elk jaar het haringseizoen afgetrapt. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is verkocht aan de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten. De opbrengst is flink hoger dan drie jaar geleden. Toen ging het eerste vaatje haring voor...

95.500 euro over de toonbank. Het geld gaat ieder jaar naar een goed doel en dit jaar is dat Stichting Ambulance Wens. Met het bedrag kan een ambulance worden gekocht en die kosten zijn ongeveer 92.000 euro. Tijdens de veiling werd de vis ook gekeurd om de kwaliteit van dit jaar te beoordelen. "Mooie, volvette haring", aldus de jury.

De Nieuwe haring bij De Visspecialist Noordwijkerhout!
Vanaf woensdag 15 juni is deze heerlijke malse haring ook te koop bij De Visspecialist Noordwijkerhout in de Dorpsstraat. Aan onze haringkar wordt de vis vers van het mes voor u gesneden. Als aanbieding hebben wij voor u 4 haringen voor 10 euro. We zien u graag bij De Visspecialist Noordwijkerhout.


Foto BON.