Datum: 03-07-2022 - 07:37
13
jun
'22
Talent Nikki Steenvoorden schrijft ’t Weeshuis van de Waarheid' in coronatijd. (foto's)
Geschreven door Theaterhuis Noordwijk

Succesvolle eerste voorstellingen van ’t Weeshuis van de Waarheid in Noordwijk(erhout).

Vrijdagmorgen 3 mei overhandigde schrijfster Nikki Steenvoorden van de voorstelling -’t Weeshuis van de Waarheid- het eerste exemplaar van deze voorstelling aan demissionair-wethouder van cultuur Roberto ter Hark. De speciale verkorte versie is het afgelopen weekend succesvol opgevoerd tijdens de Markt onder de Linden (in het theaterhuis) en op het 5Roe theaterfestival op Teylingen College Leeuwenhorst...

't Weeshuis van de Waarheid is een spannend toneelstuk over weeskinderen die worden opgeleid om detective te worden. Het stuk is ontstaan door het werk van jongeren. Met Nikki Steenvoorden (17) als hoofdschrijfster en Iris Nulkes (16) als co-auteur. De live muziek wordt gespeeld door jongeren van 14/15 jaar.

Nikki Steenvoorden:
"Dit is een bijzonder toneelstuk, omdat we van overal en nergens jongeren bij elkaar hebben kunnen vinden en daarmee toneelstuk hebben gemaakt. Wij willen hiermee graag laten zien wat jongeren kunnen doen met hun creativiteit. Het toneelstuk laat problemen en vragen zien die onder jongeren heersen.

Hoe ga je om met gevoelens? Wat doe je als je onrechtvaardig behandelt wordt? Wat is je toekomst? Hoe ga je om met verlies? En de grote vraag die veel jongeren hebben; Wat is nou eigenlijk de dood? Deze
onderwerpen zijn verwerkt in ons toneelstuk, om komedie en realiteit met elkaar te kunnen verwerken en relateren. Ons stuk heet niet voor niets:' 'T weeshuis van de waarheid".

De volledige voorstelling is nog te zien in Theater De Muze Noordwijk.

* Zaterdag 18 juni 2022
* Theater De Muze Noordwijk
* Live muziek van 'Ünstable' en ander jong talent.
* Tijden 15:00 en 20:00 uur
* Kaarten à € 6,50
* Tickets Theater de Muze
www.demuze.nl 

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's Richard van Egmond.