Datum: 04-02-2023 - 17:22
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

06
jun
'22
Gebouw Beschermd wonen op Stuifduin korte tijd ontruimd na brandalarm. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Gebouw Beschermd wonen op Stuifduin korte tijd ontruimd na brandalarm. (foto's)

Om 16.10 uur op maandagmiddag 2e pinksterdag werd de brandweer van Noordwijkerhout opgeroepen voor een brandalarm op de Stuifduin (Landgoed in den Houte). Het betrof een melding in het gebouw van GGZ Rivierduinen, Beschermd wonen 'Sint Bavo'. Omdat het een brandmelding voor een gebouw met meerdere etages in de gezondheidszorg betrof, werd ook gelijk de ladderwagen en een extra wagen...

van de brandweer van Noordwijk opgeroepen om te helpen bij de mogelijke brand en voor een eventuele evacuatie van bewoners van het gebouw. 

Bij aankomst van de drie brandweerwagens en politie bleek na onderzoek dat het gelukkig geen echte brand betrof, het brandalarm was afgegaan en de aanwezigen dachten rook te ruiken. Daarop werd er groot alarm geslagen en werd het gebouw op een adequate wijze ontruimd.

Na het controleren van het gebouw door de brandweer en het uitzetten van het brandalarm, konden de bewoners en personeel het gebouw weer binnentreden. De brandweer kon alweer snel retour richting de kazernes van Noordwijkerhout en Noordwijk.

Foto's BON.