Datum: 03-07-2022 - 08:21
05
jun
'22
Partij voor de Inwoners kiest Alois Eberharter als nieuwe kandidaat wethouder.
Geschreven door Partij voor de Inwoners

Partij voor de Inwoners kiest Alois Eberharter als nieuwe kandidaat wethouder.

Vorige week maakte de partijleider en fractievoorzitter van Partij voor de Inwoners, Alfons Morssink, aan zijn bestuur, fractie en coalitiepartners kenbaar niet meer beschikbaar te zijn als kandidaat wethouder. Hij kiest voor het fractievoorzitterschap. De partij is er in geslaagd een zeer kundige en enthousiaste opvolger te vinden in de persoon van Alois Eberharter, nummer 4 op de kieslijst. Eberharter, 53 jaar en inwoner van Noordwijk...

kan als jurist bogen op een uitstekende brede ervaring in bedrijfsleven en overheidsdienst, waarvan de laatste 11 jaar bij het ministerie van defensie. Hier hield hij zich o.a. bezig met de Wet Openbaarheid Bestuur, was hij adviseur transparantie en projectleider ‘Herstel menselijke maat’. Een open houding, respectvolle bejegening, oog voor de belangen van anderen en een oprechte dialoog zijn volgens hem essentiële (voor)waarden voor goed bestuur en fair overheidshandelen.

Hij is geboren en getogen in Noordwijk. Als zoon van een vader die werkzaam was in de hotellerie kreeg hij oog voor kwaliteit en dienstverlening met de paplepel ingegoten. Na tijdens zijn studietijd het dorp te hebben verlaten trok de pracht van de bollenstreek en strand zee en duin hem 10 jaar geleden onherroepelijk terug naar de geboortegrond. Hij beschouwt het als een eer en voorrecht om de komende tijd zich met hart en ziel te mogen inzetten voor de belangen van de dorpen en de inwoners.

De reden van Morssink om zich terug te trekken ligt in de persoonlijke sfeer. Al vanaf het begin heeft hij aan de partij aangegeven het moeilijk te vinden te moeten kiezen tussen het wethouderschap en het fractievoorzitterschap.

Tijdens de, overigens zeer plezierig verlopen, coalitieonderhandelingen de afgelopen weken en tegelijkertijd zijn eerste ervaringen als fractievoorzitter, constateerde hij dat hij, gezien zijn ondernemersachtige stijl van werken, de doelstellingen van de Partij voor de Inwoners waarschijnlijk beter en breder kan verwezenlijken als fractievoorzitter dan vanuit een beperkte portefeuille als wethouder. Of zoals Alfons het zegt: “ik kan in ieder geval dichter bij de inwoners staan”.

Noordwijk, 5 juni 2022
Bestuur en fractie van de Partij voor de Inwoners