Datum: 03-07-2022 - 07:00
05
jun
'22
Optredende band 'Harlem Lake' bij Como’s Jazz & Blues wint de European Blues Challenge 2022. (foto's+filmpjes)
Geschreven door Redactie BON

Optredende band 'Harlem Lake' bij Como’s Jazz & Blues wint de European Blues Challenge 2022. (foto's+filmpjes)

Na vier eerdere succesvolle edities organiseren Como & Co en MAMA op zondag 12 juni, voor de vijfde keer, het gratis festival Como's Jazz & Blues aan het Oosterduinsemeer. In een eerdere aankondiging maakten we de LINE UP Como's Jazz & Blues al bekend. De afsluitende band van het festival is 'Harlem Lake', een mateloos populaire jonge blues- en roots belofte uit de Haarlemmermeer...

En die belofte hebben ze zaterdag 4 juni 2022 dubbel en dwars waargemaakt, door de European Blues Challenge 2022 te winnen. De European Blues Challenge (EBC) werd dit weekend voor de tiende keer gehouden en vond plaats in Malmö, Zweden.

Met deze overwinning heeft Nederland voor de tweede keer de EBC gewonnen, nadat The Ragtime Rumours dat presteerden in 2018. Verdeeld over twee dagen namen 23 bands uit evenzoveel landen deel aan de Challenge. Voor een zeskoppige jury mochten de acts in twintig minuten laten zien en horen waarom zij op internationale podia thuishoren.

Harlem Lake won in 2019 de finale van de door de Dutch Blues Foundation georganiseerde Dutch Blues Challenge en plaatste zich daarmee voor de International Blues Challenge in Memphis (januari 2020) en de European Blues Challenge. De EBC stond gepland om in 2020 in Nederland plaats te vinden, maar was door de Corona-crisis gecanceld.

Harlem Lake heeft de tussenliggende twee jaar niet stilgezeten. Er is geschaafd, gestreamd, klein opgetreden, inspiratie opgedaan en nieuwe nummers geschreven. De band heeft in Malmö laten zien dat ze gegroeid zijn en heeft het publiek en de jury weten te raken.

De band Harlem Lake bestaat in de standaard formatie uit: Sonny Ray van den Berg (Guitar), Dave Warmerdam (Keys), Janne Timmer (Lead Vocals), Benjamin Torbijn (Drums) en Kjelt Ostendorf (Bass).

Maar de band wordt geregeld ook uitgebreid met andere vaste muzikanten (zoals ook dit topweekend in Zweden) met o.a. een blaassectie, waaronder Noordwijkerhouter Jazzton Hulsebosch (saxophone), Maarten Combrink (trombone) en Thomas Heijkoop (trompet).

Video-opname optreden Harlem Lake, klik hier en video bekendmaking winnaar Harlem Lake, klik hier.

Como's Jazz & Blues:
Het podium wordt dit keer opgesteld, net als bij het Beers & Tulips Festival, op het voorterrein bij Restaurant MAMA en natuurlijk met de lekkerste jazz, blues sounds, lekker eten en drinken. Er is gratis toegang en gratis parkeren en een springkussen voor de kids! De start is om 13.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

LINE UP:

Luther’s
De band van één van Nederlands beste jonge bluesgitaristen Lothar Wijnvoord.

Living Jukebox
Tijdens de ombouwpauzes zal Kuno Mooren met zijn ‘Living Jukebox’ het publiek warmhouden met stemmige muziek uit zijn platencollectie.

The Hoochies
Rauwe blues van dè bluesfestival-sensatie van dit moment.

Robbert Fossen Band
De multi award winnende band van blueszanger Robbert Fossen.

Harlem Lake
De mateloos populaire jonge blues- en roots belofte uit de Haarlemmermeer.

Foto's screenshots video PR.