Datum: 03-07-2022 - 08:29
03
jun
'22
Talent Nikki Steenvoorden schrijft ’t Weeshuis van de Waarheid' in coronatijd. (foto's)
Geschreven door Theaterhuis Noordwijk

Schrijfster Nikki Steenvoorden (17) overhandigt flyer voorstelling ’t Weeshuis van de Waarheid' aan wethouder Roberto ter Hark. (foto's)

Vrijdagmorgen 3 mei overhandigde schrijfster Nikki Steenvoorden van de voorstelling -’t Weeshuis van de waarheid- het eerste exemplaar van deze voorstelling aan demissionair-wethouder van cultuur Roberto ter Hark. Nikki vertelde over het schrijfproces en dat ze momenteel druk aan het repeteren zijn voor de verschillende uitvoeringen ervan...

Een korte versie is zaterdag 11 juni te bewonderen in het theaterhuis tijdens Markt onder de Linden en zondag 12 juni tijdens het 5Roefestival in Teylingen College Leeuwenhorst

Een voorstelling door alléén maar jongeren gemaakt en zeker voor alle leeftijden. Een week daarop is de volledige versie deze voorstelling te bewonderen in Theater de Muze in Noordwijk. Tenslotte nodigde Nikki Roberto persoonlijk uit om naar deze voorstelling te komen kijken.

Theaterhuis Noordwijk
In het TheaterHuis spatten de vonken er vanaf wanneer de cast van ’t Weeshuis van de Waarheid repeteert, een spannende detective geschreven door Nikki Steenvoorden, 17 jaar en leerlinge van het Northgo College. Met een internetcampagne hebben de spelers van het TheaterHuis gezocht naar vers bloed, jongeren die ook mee willen spelen in een spannende detective.

En dat heeft geloond! Uit de omliggende dorpen, zelfs uit Den Haag kwamen jeugdige toneelspelers een kijkje nemen. En ook een kersverse boy band meldde zich voor dit bijzondere theaterproject vol spannende scenes en nu dus ook de live muziek van Unstable. 

In een weeshuis worden kinderen opgeleid tot detectives. Zij worden voor het blok gezet wanneer er vreemde ‘Cluedo-achtige’ moorden worden gepleegd. Ze moeten op pad en volgen het spoor dat naar de Bollenstreek en de ontknoping leidt. Maar is daarmee alles ontrafeld en opgelost?

Speeldata:
11 juni Markt onder Linden om 12.00 uur en 14.00 uur (verzamelen weeshuispoortje Voorstraat 42)
12 juni 5Roefestival in Teylingen College Leeuwenhorst.
17 juni 11.00 uur schoolvoorstelling Theater de Muze.
18 juni 15.00 uur en 20.00 uur Theater de Muze.
Voor info en kaartjes mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volg ons op fb @theaterhuisnoordwijk
Link Markt onder de Linden: https://www.facebook.com/marktonderdelinden
Link 5Roefestival: http://5roefestival.nl/
Link Theater de Muze https://demuze.nl

Foto's Richard van Egmond.