Datum: 03-07-2022 - 07:25
03
jun
'22
2e Pinksterdag 'Dag van het Kasteel' wandeling Landgoed Nieuw Leeuwenhorst.
Geschreven door Dag van het kasteel

2e Pinksterdag 'Dag van het Kasteel' wandeling Landgoed Nieuw Leeuwenhorst.

Op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag) openen vijftien Zuid-Hollandse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen de deuren voor het publiek tijdens de Dag van het Kasteel. Iedere locatie heeft een uniek programma; zo kun je genieten van concerten en optredens, deelnemen aan rondleidingen, meedoen met speurtochten en nog veel meer. Van Hillegom tot in het Westland liggen tientallen landgoederen....

en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”. Tijdens de Dag van het Kasteel openen zij hun deuren en krijg je de kans om verschillende historische plekken te bezoeken, waarvan sommige normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Bekijk de activiteiten per locatie op www.dagvanhetkasteel-zh.nl 

Deelnemende locaties
In Zuid-Holland kun je de volgende kastelen en buitenplaatsen bezoeken: Buitenplaats Ockenburgh, Kasteel Oud-Poelgeest, Landgoed Nieuw Leeuwenhorst, Kasteel Duivenvoorde, Park Vreugd en Rust, Park Hofrust, Buitenplaats Middenburg, Kasteel Keukenhof, Huygens' Hofwijck, Huys te Warmont, Kasteel Teylingen, Buitenplaats Oostergeest, Buitenplaats Berbice, 't Huys Dever en Buitenplaats Vroenhof.

Wandeling Landgoed Nieuw Leeuwenhorst
Om 14.00 uur en om 15.00 uur kun je meedoen aan de Dijkenburg-wandeling, verzorgd door Marca Bultink. Zij loopt de Dijkenburgroute (1,5 km) en vertelt onderweg over de geschiedenis van de buitenplaats Dijkenburg, over de spiegelvijver en koepelberg, maar ook over het landgoed Nieuw Leeuwenhorst tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooraf opgeven is vereist via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag uw voorkeur aangeven: 14.00 of 15.00 uur.

Speciaal ontwikkelde fietsroutes
Kom op de fiets naar de Dag van het Kasteel! Bezoek eenvoudig meerdere locaties en geniet optimaal van de prachtige landgoederenzone. Aan de hand van het fietsknooppunten zijn speciaal voor de Dag van het Kasteel drie fietsroutes ontwikkeld. Bekijk de routes op dagvanhetkasteel-zh.nl.

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een grotendeels gratis evenement dat landelijk wordt georganiseerd door Stichting Dag van het Kasteel. De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel ondersteund door Fonds 1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR worden verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.