Datum: 26-11-2022 - 20:53
Black Friday acties en aanbiedingen met (weekend)voordeel 
op de BON-actiepagina, klik hier.

 

29
me
'22
VVSB moet toch nog een keer aan de bak na verlies tegen Hoek. (uitslagen + stand)
Geschreven door Tekst: Stefan van den Burg
Foto's Redactie BON

VVSB moet toch nog een keer aan de bak na verlies tegen Hoek. (uitslagen + stand)

VVSB had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door in Hoek te winnen en zichzelf veilig te spelen. Dat gebeurde echter niet, maar toch houden de Noordwijkerhouters alles in eigen hand. Volgende week zal op eigen grond tegen kampioen FC Lisse het 3e divisieschap veilig gesteld moeten worden. In het zonnige Zeeuws-Vlaanderen was het Gertjan Martens die de eerste mogelijkheid van de wedstrijd had, maar de corner naast het doel van VVSB kopte...

De thuisploeg was voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties, wat ook het eerste doelpunt opleverde. Aanvoerder Rik Impers krulde de corner voor het doel, waarna Ruben de Jager boven iedereen uit torende en op doel kopte. Jelmer Vijlbrief probeerde dit met het hoofd vanaf de doellijn nog op te lossen, maar kon de openingstreffer niet meer voorkomen.

VVSB probeerde het de verdediging moeilijk te maken, maar ondanks het energieke spel van basisdebutant Guus Verver miste de Noordwijkerhouters stootkracht voorin. Ook in de tweede helft bleek dit het geval. Het was nog wel verdediger Nicky Eekhout met een kopbal die zeer gevaarlijk werd, maar doelman Jordi de Jonghe kon hier redding op brengen.

Aan de andere kant was het Steve Schalkwijk die voor de 2-0 zorgde na ruim een uur voetbal. Dit doelpunt zorgde voor genadeklap bij de paars-gelen. De Noordwijkerhouters wilde nog wel, maar konden het doelman De Jonghe niet meer moeilijk maken.

Gezien de uitslagen op de andere velden, heeft VVSB het nog altijd in eigen hand. Op Sportpark de Boekhorst neemt VVSB het dan op tegen FC Lisse. De Lissenaren werden deze zaterdag kampioen van de Derde Divisie en nemen het volgend jaar op tegen diverse regiogenoten in de Jack’s League. Aanvang in Noordwijkerhout is 14.30 uur, wees erbij!

Hoek – VVSB 2-0: 33. De Jager 1-0, 63. Schalkwijk 2-0.
VVSB: Thom Jonkerman; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (76. Bert Steltenpool), Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief; Ivan Spijkstra, Lars Rauws, Enzo Huntink (46. Jermano Lo Fo Sang), Danny Bakker (76. Wout Heemskerk); Youssef Blel, Guus Verver (71. Matthieu van den Assem).

Tekst: Stefan van den Burg

Uitslagen en stand in de fotogalerij.