Datum: 30-06-2022 - 05:52
27
me
'22
Motorrijder (38) uit gemeente Noordwijk omgekomen bij ongeval in Duitsland.
Geschreven door Algemeen Dagblad

Motorrijder (38) uit de gemeente Noordwijk omgekomen bij ongeval in Duitsland.

Een Nederlandse motorrijder (38) is donderdag om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in Midden-Duitsland. Volgens de Duitse politie ging hij in een bocht onderuit, en kwam hij daarna in botsing met een tegemoetkomende motor met twee passagiers. Het is al de 2e Nederlandse motorrijder die deze maand in Duitsland overlijdt. Het ongeval vond plaats op een doorgaande weg in het oosten van Nedersaksen...

tussen de plaatsen Hohegeiss en Braunlage. De man, volgens de Duitse politie afkomstig uit de gemeente Noordwijk, reed op een Honda en voerde een groepje van vijf motorrijders aan. In een grote bocht ging hij onderuit. De gevolgen waren dramatisch. De man kwam op de andere rijbaan terecht en botste daar op een andere motor, een BMW.

Daarop zaten een 39-jarige man en zijn 36-jarige echtgenote uit Plauen, een stad in het oosten van Duitsland. Zij raakten door de botsing zwaargewond en moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De 38-jarige Nederlander overleed ter plaatse. Het ongeval vond tegen 18.00 uur plaats, daarna was de weg drie uur afgesloten.

Bron Algemeen Dagblad.