Datum: 30-06-2022 - 06:02
25
me
'22
Brugklasleerlingen TC-Leeuwenhorst van start met plan een 'Groen schoolterrein'. (foto's + promovideo)
Geschreven door Redactie BON

Brugklasleerlingen TC-Leeuwenhorst van start met plan: een 'Groen schoolterrein'. (foto's + promovideo)

Woensdagmiddag hebben brugklasleerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst een start gemaakt met het plan een ‘Groen schoolterrein’. De leerlingen vonden het schoolplein veel te grijs en ze wilden daarom veel meer groen in de nabije omgeving van de school. Alle brugklasleerlingen hebben vervolgens hun ideeën voor meer groen opgeschreven. Uit al die ideeën zijn de beste ideeën geselecteerd door een groepje leerlingen...

en is alles samengevoegd tot een groen plan. Zo komt er een moestuin, een fruitmuur (allemaal verschillende fruitstruiken en -bomen), worden er meer bomen geplant en komen er meer planten voor insecten bij. Verder wordt er gewerkt aan een bonte berm langs de school wat een echte biodiversiteitshotspot moet gaan worden. 

Woensdagmiddag kregen de leerlingen en biologiedocenten uitleg over een eigen kweekwagen voor op school en deze werd vervolgens met hulp van het bedrijf door de leerlingen in elkaar gezet. In deze kweekwagen gaan de eerste plantjes voor de moestuin gekweekt worden. De zaadjes werden op deze middag door een aantal leerlingen in de kweekbakken met aarde gedaan.

De kweekwagen is de eerste stap naar een groener schoolterrein. Het gaat om een kiemwagen die met de nieuwste technieken is voorzien. Zo zit er een automatisch bewateringsysteem in en kan via een applicatie de hoeveelheid en kleur van het licht geregeld worden.

De kweekwagen zal naast het opkweken van planten voor de moestuin, ook in de biologielessen gebruikt gaan worden bij practica met planten. De wagen verbindt techniek en biologie met elkaar. De wagen zal dan ook binnen het Sterk Techniek Onderwijs gebruikt gaan worden.

Ook de ouders/verzorgers zijn betrokken bij de plannen, zo heeft de oudervereniging al aangegeven het plan met een evenement te willen ondersteunen. Er zijn ook al een aantal bedrijven benaderd en zij hebben hun hulp en goederen aangeboden als sponsoring. Maar men kan op het gebied van sponsoring nog wel ondersteuning gebruiken.

Kunt u als bedrijf iets betekenen voor groene plannen van de leerlingen van deze school, dan kunt u contact opnemen met Remco Out, docent biologie en initiatiefnemer,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De leerlingen hebben een video gemaakt met daarin een prima uitleg van hun ideeën en waar het gerealiseerd moet gaan worden. Klik hier voor de video met uitleg op YouTube. 

We houden u hier op BON op de hoogte over de vorderingen van het mooie plan een 'Groen schoolterrein' bij het Teylingen College Leeuwenhorst.

Foto's BON.