Datum: 30-06-2022 - 06:49
23
me
'22
Hana uit Slowakije zoekt een warm thuis in Noordwijkerhout of omgeving.
Geschreven door Travel Active: High School Holland

Hana uit Slowakije zoekt een warm thuis in Noordwijkerhout of omgeving.

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Hana uit Slowakije die haar Nederlandse droom voor een semester zal doorbrengen in Noordwijkerhout of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuis kan bieden tot januari 2023...

Uitwisseling naar Nederland
Hana doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. 

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.

Wie is Hana?
Hana (zie foto) is een avontuurlijke en sociale meid van 17 jaar uit Slowakije. In haar vrije tijd schrijft ze short stories en is ze pas begonnen met dichten. Ook is ze erg sportief en voetbalt ze elke week vier keer op een best hoog niveau. Verder is Hana graag omringd met vrienden en kijken ze vaak naar films, vooral horrorfilms.

Later wil ze in de filmindustrie werken als actrice of misschien director, maar ze wil ook graag een boek publiceren. “Ik wil naar Nederland omdat de cultuur en architectuur zo interessant is, ook heeft Nederland een mysterieus tintje die ik wil verkennen!” Leer Hana beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Ervaringen
Hana volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara.

De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Wie biedt Hana een gezellig thuis in Nederland?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin.

Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar Hana, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: https://www.travelactive.nl/high-school-holland/

Foto's PR.